Cum a murit anticorupția și gruparea #rezist. Dosarul vaccinurilor îngroapă #corupțiaucide

Cum a murit anticorupția și gruparea #rezist. Dosarul vaccinurilor îngroapă #corupțiaucide DNAA Sursa Foto: Arhiva EVZ

Anticorupția nu mai e la modă și nici gruparea rezist nu mai e cea fost, practic nu mai e nimic. Până și ultimul bastion, Angi Șerban a ieșit din schemă și a spus că își pune porta-vocea în cui.

Anticorupția pare că a fost în regulă câtă vreme nu era vizați susținători ai grupării #rezist. În momentul în care dosarul vaccinurilor în care sunt vizați Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă a explodat, retorica s-a schimbat. Nici anti-corupția nu mai e așa bună, nici procurorul nu pare să fie ok, și nici protestele din stradă nu mai sunt ce erau.

Așa se face că și ultima protestatară #rezist, Angi Șerban și-a pus goarna în cui. ”A venit momentul acela, o să pun goarna în cui, am obosit. Dacă puteam mai mult, făceam mai mult, atât am putut”. A scris Angi Șerban pe Facebook în ziua de după apariția dosarului legat de vaccinare.

Pe de altă parte, și sloganul fără penali în funcții publice pare să fi ieșit și el din schemă. Vlad Voiculescu, deși s-a încuviințat urmărire lui penală în dosarul cu un prejudiciu de 1 miliard de euro, va candida la alegeri. Mai exact la europarlamentare va candida fostul ministru al sănătății indiferent de acest dosar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anticorupția până la Vlad Voiculescu

Pe de altă parte procurorul din dosarul vaccinurilor este același care a făcut și dosarul lui Liviu Dragnea. Dacă pe vremuri era considerat de către USR un adevărat erou, acum calitățile sale de anchetator sunt puse la îndoială.

Chiar de către șeful partidului, Cătălin Drulă. Acesta a spus că nu înțelege pentru ce i s-a deschis dosar lui Vlad Voiculescu. ”Pentru un mecanism european comun de achiziție a vaccinurilor care a fost aplicat în toate țările din Europa? Poate are ambiții domnul Voineag și vrea să ancheteze toată Uniunea Europeană, poate vrea să guverneze.”

A mai spus ironic Drulă. Cert este că nici măcar deputatul Emanuel Ungureanu, cel care era tot timpul pe la DNA cu câte o plângere, nu a ieșit să apalude această inițiativă anti-corupție. Oare să fi murit și anti-corupția din #rezist?