Exclusiv. Clotilde Armand, cireașa de pe tortul penalilor în funcții publice! Primăria Capitalei, în pericol să fie desființată? Video

Exclusiv. Clotilde Armand, cireașa de pe tortul penalilor în funcții publice! Primăria Capitalei, în pericol să fie desființată? Video Lovitură primită de Clotilde Armand chiar de la o colegă de partid. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cel mai recent scandal cu Clotilde Armand se referă la demararea anchetei DNI la adresa edilului sectorului 1. Se pune încă o dată problema dacă primarii aleși politic sunt o soluție la gravele probleme ale Capitalei. În podcastul EVZ-Play a venit însă un primar de sector care a dovedit că poate face lucruri mari, deşi când a câştigat primul mandat a fost privit cu mari rezerve: Robert Negoiță.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la săvârșirea de către Clotilde Armand a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Mai concret, în perioada februarie – august 2022, primarul sectorului 1 a semnat dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine. Se confirmă o dată în plus că e greu la Primărie cu oameni mici. În opinia lui Robert Negoiță, primarul Sectorului 1, omologul său de la 1 este ținută în funcție din rațiuni politice.

PMB mai mult încurcă

Primarul sectorului 1, invitatul jurnaliștilor EVZ Robert Turcescu și Mirel Curea în podcastul EVZ Play de luni a fost luat la întrebări de ce merge totul atât de prost în București? Bugetele alocate PMB, dar și primăriilor de sector sunt generoase, la nivelul celor din marile capitale europene. Totuși cele mai mari probleme nu par să-și găsească soluție: poluarea, traficul infernal, lipsa creșelor și a spațiilor verzi, care situează bucureștenii cu mult sub media de spațiu verde pe cap de locuitor din alte capitale ale Europei.

Robert Negoiță a confirmat că în foarte multe cazuri, Primăria Generală mai mult încurcă decât ajută primăriile de sector. Acesta a dat propriul exemplu, care nu excelează într-o relație funcțională cu Primarul General, Nicușor Dan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

„Infrastructura mare intră în atribuțiile Primăriei Generale. Din nefericire, în ultimii 30 de ani a făcut ceea ce vedem. De câțiva ani încoace, la Sectorul 3, ne-am apucat noi de infrastructura mare, cei din Sectorul 4 la fel. Cine credeți că ne încurcă? Primăria Generală. Nu doar că nu le fac, ne încurcă și pe noi. Vrem să face pasajul de la Mihai Bravu. Pasajul de la Dristor, intersecția cu Mihai Bravu cu Dudești, cele mai aglomerate intersecții. Acolo avem de 3 ani de zile un proiect prin care să facem un pasaj subteran, care să reglementeze circulația, capacitatea de trafic. Nicușor Dan mi-a spus că avem nevoie de PUZ. E pe inelul principal, de ce îmi trebuie mie PUZ? Îmi zice că se mai gândește, și se tot gândește de vreo doi ani. De 3 ani de zile ne chinuim să avem pasajul", a detaliat edilul Sectorului 3.

„Aș duce mai multe atribuții de la Primăria Generală la sectoare", a mai subliniat Negoiță.

Singura capitală din lume fără reglementare urbanistică

În aceeași intervenție, Robert Negoiță a dat un exemplu concret despre felul în care actualul Primar general își înțelege atribuțiile. „Chestia cu urbanismul în București este dezastru, PUG a expirat de vreo 12 ani. Este anulat în instanță așa cum e pe fond și se pare că o să fie anulat de tot. O să fim de râsul lumii. Vom fi singura capitală din lume care nu avem nicio reglementare urbanistică".

Sursa foto:Razvan Valcaneantu/EEC

Politicianul nu îl consideră pe Nicușor Dan rău intenționat, ci mai degrabă „Mie mi se pare că e om sincer, dar nu știu dacă e neapărat și corect. I-a trecut deja de doi ani și jumătate mandatul, se laudă că nu a promovat niciun PUZ, nu că nu avem reglementare, nu că nu am făcut PUG-ul. Nu a promovat niciun plan urbanistic zonal, înseamnă că domeniul de dezvoltare urbanistică în Capitală este condamnat", a subliniat edilul Sectorului 3.

PMB a anulat un PUZ pe motive hilare

Robert Negoiță a dat un alt exemplu în acest sens, modul în care Primăria Generală ține în loc, prin birocrație, proiecte foarte importante pentru bucureșteni. „Aveam o discuție cu Apa Nova și le-am zis că o să aveți nevoie de documentație de la Primăria Generală, pe de o parte. Pe de altă parte, neavând o reglementare valabilă, nu pot extinde rețeaua. Le-am făcut PUZ. L-au anulat pe niște chestiuni hilare, nedrepte, dar și pe o legislație destul de deficitară și pe o chestiune corectă: nu este normal să reglementezi un oraș cum este Sectorul 3, să-l reglementezi cu un PUZ. Noi am făcut din disperare de cauză pentru că Primăria Generală nu este capabilă să furnizeze un plan urbanistic general", a conchis invitatul.

Emisiunea integrală:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro