Strategiile prin care a scăpat de PUŞCĂRIE fostul şef din MILIŢIE Tudor Stănică, TORŢIONARUL lui Gheorghe Ursu

Strategiile prin care a scăpat de PUŞCĂRIE fostul şef din MILIŢIE Tudor Stănică, TORŢIONARUL lui Gheorghe Ursu

Tudor Stănică, torţionarul lui Gheorghe Ursu, mai stă cel puţin încă un an în libertate, deşi a fost condamnat definitiv la 10 ani închisoare pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au amânat, din nou, pentru un an, executarea pedepsei cu închisoarea pentru fostul şef al miliţiei Tudor Stănică, relatează TheEpochTimes România.

  • Torționarul Tudor Stănică vrea încă un an în libertate

La ultimele două termene de judecată, s-a amânat decizia deoarece nu a existat la dosar un raport al Institutului de Medicină Legală care să confirme gravitatea bolilor de care ar suferi Tudor Stănică, el prezentând de ani de zile mai multe documente medicale, conform cărora ar avea cancer în fază terminală, aşa că în fapt nu mai face nicio zi de puşcărie. Fostul şef al Direcţiei de Cercetare Penală a Miliţiei, colonelul (r) Tudor Stanică, în vârstă de 76 de ani a stat după gratii doar un an, scrie TheEpochTimes România.

De zece ori s-a întrerupt executarea pedepsei Deşi a fost condamnat definitiv executare, pe 10 octombrie 2003, fostul miliţian a stat după gratii aproximativ un an de zile. Tudor Stanică susţine că este grav bolnav, iar magistraţii i-au întrerupt executarea pedepsei de aproape zece ori. Judecătorii au fost sesizaţi cu privire la neregulile existente în dosarul lui Tudor Stănică, de procurorul de şedinţă, care a constatat din analiza fişelor medicale din 2009 şi a celor din 2012, că Tudor Stănică s-a tratat pentru şase boli din 2009, dar acum suferă de alte opt afecţiuni noi, conform TheEpochTimes România, S-a vindecat complet de cancer

„Nu par să aibe o evoluţie. Nu se regăsesc în celelalte expertize medico-legale făcute până acum. Tudor Stănică s-a vindecat complet de cancer, este vorba de diagnosticul de neoplasm”, a menţionat procurorul. Reprezentantul Ministerului Public a spus că nu contestă expertiza medico-legală, însă a cerut ca toate actele să fie supuse unui aviz al Comisiei de Analiză din cadrul INML.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior Curtea de Apel Bucureşti a a hotărât ca până la următorul termen, 29 ianuarie 2013, Comisia de Avizare din INML să cerceteze toate actele emise în acest caz. „Să ne comunice, dacă este posibil, dacă neoplasmul mai este în tratament. De asemenea, dacă Tudor Stănică este vindecat şi suportă regimul de detenţie”, au cerut magistraţii. Pe de altă parte, avocatul torţionarului a susţinut că tratamentul cu citostatice suportat de Tudor Stănică ar avea efecte secundare şi tocmai de aceea ar fi apărut afecţiuni noi. S-a îngrăşat În expertiza din 2009, se arăta că bolile de care suferă fostul miliţian sunt dintre cele mai grave, acesta suferind de cancer de ani buni. Curios este însă faptul că, potrivit actelor medicale de la dosar, la data de 11 octombrie 2007, Stanica avea 176 centimetri si 87 de kilograme, iar un an mai târziu, avea 92 de kilograme. În 2007, el suferea de „tumoare vezicală Pt1G2 şi tumoare uretră prostatică Pt1G2, operate endoscopic, polichimiotratate, bifiditate pieloureterală stânga, determinări secundare hepatice”. Era acelaşi diagnostic pus în 2004, când i-a fost întreruptă prima oară pedeapsa din motive medicale. În 2007, când a fost internat în spital pentru câteva zile, pe biletul de externare s fostul miliţian scria că suferă de neoplasm vezical operat endoscopic (în 2004), a fost tratat citostatic, că are metastaze hepatice şi posibil pulmonare, chist renal, suderă de tulburare nevrotică depresivă, este subponderal, stare generală alterată şi tegumente palide.

A ucis și în Danemarca Potrivit procurorilor, în noiembrie 1985, Tudor Stănica şi Mihail Creanga au cerut şi determinat doi deţinuţi de drept comun, Marian Clită şi Radu Gheorghe, „să exercite acte de violenţă” împotriva inginerului Gheorghe Ursu, disident comunist. Ofiţerul Mihai Creangă şi deţinutul Marian Clită au fost condamnaţi, şi-au executat pedeapsa şi au fost eliberaţi. Marian Clită a recidivat şi a ucis o stewardesă.