Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a aterizat emisiunea lui Găinușă la TVR
Cum a aterizat emisiunea lui Găinușă la TVR

Cum a aterizat emisiunea lui Găinușă la TVR

14 ani din viață și-a petrecut Găinușă la „Cronica cârcotașilor”. A plecat de ceva vreme de la Prima TV, dar, până la TVR, porțile altor posturi au rămas închise

La doi ani de când a părăsit „Cronica cârcotașilor”, de la Prima TV, Mihai Găinușă reușește să se întoarcă pe sticlă. Fostul cârcotaș se alătură TVR, iar din 17 octombrie el va aduce „Ştirile de mâine”, programate de luni până vineri, de la 22.30, la TVR 1. Late night show-ul intră pe tronsonul orar ocupat, până acum câteva luni, de „Starea Nației”, ce s-a mutat la Digi 24. „Demolez calificat zidărie politică, aplic tencuieli decorative în showbiz, montez acuzații la Parchet, zugrăvesc viața în culori vesele”, spune, amuzat, realizatorul.
Nu este pentru prima dată când Găinușă își încearcă norocul cu un news entertainement, după ce a părăsit Cronicuța. La începutul anului trecut, el propunea o emisiune similară la Digi 24. Rivali îi avea pe artiștii de la Serviciul Român de Comedie. Echipa lui Toni Grecu a fost preferată, dar „Superjurnalul” n-a supraviețuit decât un an la televiziunea de știri.

Rival cu foștii Divertis

Printre rivalii săi din recentul concurs de proiecte de la TVR, s-a numărat și „Distractis”, o parte a membrilor „Divertis”. Alegerea „Ştirilor de mâine” a fost anunțată la doar câteva zile după dispariția lui Ioan Gyuri Pascu, membru în Distractis. „Nu știam că a fost preferată emisiunea lui Găinușă. Nouă nu ne spune nimeni nimic. Am depus proiectul cu mult înainte de tragedia întâmplată lui Gyuri”, a dezvăluit Silviu Petcu, de la Distractis.

Din late night show-ul său, Mihai Găinușă spune că vom afla cele mai importante evenimente întâmplate peste zi – şi chiar şi cele care încă nu s-au întâmplat. „Partea bună e că, în ţărişoara noastră, ştirile de mâine sunt cunoscute încă de ieri. Nimic nu e nou sub soare la noi: aceeaşi creştere uluitoare a nivelului de trai în ani electorali, aceleaşi bucăţele de autostradă reinaugurate, aceiaşi reporteri în faţă la DNA (aici diferă doar nevinovaţii), acelaşi showbiz, dar îmbunătăţit cu botox, aceleaşi scoruri la fotbal. De ce n-ar fi şi acelaşi prezentator care să comenteze aceleaşi ştiri? Şi cred că am experienţa necesară unui tânăr jurnalist la început de drum. În plus, vă asigur că nu am niciun fel de doctorat”, a spus Mihai Găinuşă.

Ce-i transmit colegii

TVR își pune mari speranțe în „Ştirile de mâine”, realizate de Mihai Găinușă, ce face echipă cu producătorul TVR Adriana Ciobanu. Postul public speră ca fostul cârcotaș să oprească exodul de telespectatori fideli lui Dragoș Pătraru și care acum migrează spre Digi 24, unde se difuzează „Starea nației”. „Multă baftă!”, i-a transmis Dragoș Pătraru, auzind de show-ul de pe TVR. Urări de bine îi transmite și fostul său coleg, Șerban Huidu. „Îi țin pumnii! Mult succes!”, a spus, zâmbind, realizatorul „Cronicii cârcotașilor”. Vechi prieteni, Huidu și Găinușă păstrează de ceva vreme distanța. Mai mult, anul trecut, când debuta un nou sezon al emisiunii de satiră de la Prima TV, Șerban Huidu îl invita pe Găinușă să i se alăture „ca în vremurile bune”. Găinușă a acceptat, inițial, și chiar au fost realizate fotografiile și clupurile pentru promovare. Mihai Găinușă a renunțat însă să mai vină, pe ultima sută de metri.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: