Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum a apărut viața pe pământ. Misterul a fost dezlegat
Cum a apărut viața pe pământ. Misterul a fost dezlegat

Cum a apărut viața pe pământ. Misterul a fost dezlegat

Cum a apărut viața pe Pământ? Care a fost momentul T 0? Se pare că un cataclism care a avut loc cu miliarde de ani în urmă a transformat planeta noastră dintr-una aridă într-una în care a apărut viața.

Cu 4,4 miliarde de ani în urmă, Pământul ar fi intrat în coliziune cu o altă planetă, de dimensiunea planetei Marte, iar în urma impactului, din resturile aruncate în spațiu, s-a format Luna. De asemenea, uriașul impact a mai generat ceva: viață pe Terra. Oamenii de știință susțin că totul a pornit de la faptul că, planeta mai mică, distrusă în urma impactului, avea un miez bogat în sulf și conținea elementele necesare vieții, arată Yoda.ro.

Aceste ingrediente au ajuns pe Terra, iar viața a putut să apară și să evolueze, scrie The Independent, care citează concluzia unei echipe de cercetători de la Universitatea Rice din Texas (SUA), coordonată de Rajdeep Dasgupta. Cercetătorul a realizat mai multe simulări computerizate, pentru a vedea care au fost efectele acestui impact cosmic.

Conform sursei citate, printre cele mai importante ingrediente necesare apariției vieții pe Terra se numără nitrogenul și carbonul, pe care se bazează acum toate formele de viață de aici. Cercetătorii cred că asemenea coliziuni cresc semnificativ șansele apariției vieții, pentru că aduc mai multe elemente chimice, care pot lipsi inițial unei planete. Și alte teorii, mai vechi, susțin de asemenea că elementele necesare vieții pe Terra au ajuns pe planeta noastră de asemenea, în urma impactului cu asteroizi și comete.