Evenimentul Zilei > Social > Cum a ajuns Ceauşescu „must-visit”. Recomandările National Geographic
Cum a ajuns Ceauşescu „must-visit”. Recomandările National Geographic

Cum a ajuns Ceauşescu „must-visit”. Recomandările National Geographic

Revista americană National Geographic a recomandat nu demult cititorilor săi 10 activități...turistice care "vizează" Bucureștiul. Astfel, în topul prestigioasei reviste se regăsesc vizite...la Palatul Parlamentului sau Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Bucureștiul nu este singurul loc din România lăudat de revista americană. Recent, National Geographic a realizat Top 20 al celor mai frumoase locuri de vizitat în 2015, în care este prezentat Maramureşul. Bisericile de lemn înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, spun „poveşti despre credinţă şi glorie, despre sfinţi şi păcătoşi, despre crimă şi pedeapsă”, scriu jurnaliștii de la Nat Geo despre Maramureș.

Iată topul celor 10 lucruri de făcut în București (“Top 10 things to do in Bucharest”), indicate de către cei de la National Geographic. Cum era de aşteptat, topul incepe cu Palatul Parlamentului (Casa Poporului), cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafaţă din lume, care este descrisă ca fiind o megalomanie a fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Cu toate acestea revista consideră că este un obiectiv must-visit, fiind o parte a istoriei romanilor. National Geographic reaminteşte lumii de cealaltă denumire a Bucurestiului (Micul Paris) şi face o scurtă  incursiune a cititorului asupra Parcului Cismigiu care este considerat o “perlă de parc construit in jurul unui lac romantic”, a Arcului de Triumf sau a şoselei Kiseleff; toate acestea amintind de Parisul autentic.

1. Să vezi la Palatul Parlamentului

2. Să te plimbi prin ”Micul Paris”

3. Să înveți ceva despre rădăcinile românilor printr-o vizită la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

4. Să mergi la Snagov, acolo unde se presupune că ar fi înmormântat Vlad Țepeș.(Turiştii sunt îndrumaţi să meargă până la mănăstirea Snagov, aflată la 40 de km de Bucureşti).

5. Să te răsfeți admirând opere de artă contemporană

6. Să mergi în baruri și puburi dintre blocuri

7. Să vizitezi bisericile vechi (Biserica Stavropoleos, Biserica Doamnei, Biserica Antim)

8. Să bei și să dansezi în Centrul Vechi

9. Să vezi unde ”s-a scris istoria” vizitând piața Revoluției

și, pe locul 10, ceva remarcabil: Jurnaliştii de la National Geographic vorbesc despre „cunoscutele sarmale, mămăliga acoperită cu smântână sau brânza de oaie”!

Revista National Geographic, una dintre cele mai de succes publicatii din zona de geografie, istorie si cultura globala, este prezenta la nivel mondial in 40 de limbi si este vanduta in 6,8 milioane de editii pe luna.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: