Zilele trecute o știre interesantă făcea înconjurul redactiilor: Miron Mitrea este  noul consilier de taina al Vioricai Dăncilă. După modul cum s-au repezit sa-l prezinte unii jurnaliști, pare ca decizia Vioricai Dăncilă este una buna pentru PSD. “Penalul”, “pușcăriasul” Mitrea revine la PSD au titrat unele publicatii, grabindu-se sa aminteasca despre “dosarul” fostului secretar general al PSD.

Dacă ne uitam însă în istoria politica a lui Mitrea și ce a reusit sa facă în anii de după 1990, pare mai degrabă ca actualul președinte al PSD a luat o decizie de oportunitate. după alegerile europarlamentare, PSD trece printr-o criză profundă de identitate și de mesaje, strategia noilor sfătuitori ai premierului concentrandu-se exclusiv pe persoana sa. Scopul fiind acela de a o transforma într-un personaj acceptabil care sa intre în turul doi al alegerilor prezidentiale.

Deși are baronii locali de partea sa și unanimități în CEX, Viorica Dăncilă are o problema majoră la nivelul de jos al partidului: la primari. Aceștia nu par să doreasca să tragă în campanie pentru actualul președinte de partid, considerând ca principalul lor scop îl reprezinta alegerile locale de anul viitor cand toti isi doresc sa se realeaga. 

Cu un secretar general extrem de slab, Mihai Fifor, fără anvergură și viziune politică, având un plan personal de a prelua el insuși partidul, PSD pare că și-a pierdut oastea cu care câștiga de fiecare dată bătăliile.

Nici președintele partidului și nici secretarul general Mihai Fifor nu au capacitatea lui Nastase sau Dragnea de a-și mobiliza “oastea”.  În acest context, Viorica Dăncilă alege să îl readuca pe Miron Mitrea într-o postura tehnică cu rolul de a trezi și conduce PSD.

Cine este Miron Mitrea de fapt

Dincolo de apelativele preferate de presă – “penal”, “pușcăriaș” – Miron Mitrea are un palmares greu de egalat în politica românească.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE