Evenimentul ZileiActualitateCu un simplu obicei alimentar putem evita accidentul vascular cerebral și atacul de cord

Cu un simplu obicei alimentar putem evita accidentul vascular cerebral și atacul de cord

Cu un simplu obicei alimentar putem evita accidentul vascular cerebral și atacul de cord
Conform unui studiu publicat recent în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism al Societăţii de Endocrinologie din Statele Unite ale Americii, persoanele care mănâncă prea mulţi carbohidraţi rafinaţi şi grăsimi animale la cină prezintă un risc mai mare de boli cardiace în comparaţie cu cele care consumă astfel de produse la micul dejun. Astfel, atacul de cord și accidentul vascular cerebral apar mai des în cazul celor care mănâncă mai gras la cină.

Bolile cardiovasculare (printre care se află și insuficienţa cardiacă congestive), atacul de cord şi accidentul vascular cerebral reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. Din cauza lor, aproximativ 17,9 milioane de oameni mor în fiecare an.

La această situație se ajunge pentru că grăsimile saturate, carnea procesată şi zaharurile pot contribui la creşterea nivelului de colesterol. Mai departe, asta înseamnă un risc mai mare de apariție a bolilor de inimă.

Așadar, o dietă sănătoasă pentru inimă este bazată mai ales pe carbohidraţi din legume şi cerealele, dar şi pe o cantitate mai mică de carne. Cei care optează pentru acest mod de alimentanție reduc semnificativ riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare.

foto: pxhere.com

„Orele la care se ia masa şi calitatea alimentelor sunt factori importanţi de luat în considerare atunci când se caută modalităţi de a reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă.

Este indicat să includem mai multe plante în dietă

Studiul nostru a constatat că persoanele care consumă o cină pe bază de plante, cu mai mulţi carbohidraţi integrali şi grăsimi nesaturate şi-au redus riscul de boli de inimă cu zece procente″, a declarat autoarea studiului, Ying Li, de la Universitatea de Medicină din Harbin, China.

„Este întotdeauna recomandată o dietă sănătoasă, în special în cazul persoanelor cu risc crescut de boli de inimă, dar am constatat că un consum de produse din carne şi carbohidraţi rafinaţi la micul dejun în loc de cină a fost asociat cu un risc mai redus″, a mai spus Ying Li, conform Agerpres.

În studiu au fost 27.911 de persoane adulte din SUA. A fost examinată asocierea dintre consumul de grăsimi, carbohidraţi şi proteine în diferite momente ale zilei – micul dejun sau cină – şi ratele de apariţie a bolilor de inimă în rândul subiecţilor. Ulterior, s-a ajuns la concluzia că o masă zilnică bazază pe plante a redus riscul de boli de inimă cu zece procente.


Accesează: