Evenimentul Zilei > Monden > Cu lisele unui contract făcut „pe repedenainte”
Cu lisele unui contract făcut „pe repedenainte”

Cu lisele unui contract făcut „pe repedenainte”

Cum a ajuns Beth Hart în România și ce a promis că va face cât timp va sta aici

Beth Hart va concerta pe 21 iulie, la București, la invitația organizatorului VreauBilet. „Am ascultat și adus în România nenumărați artiști, însă cu Beth Hart am simțit că este dragoste la prima audiție. Am primit un link cu o piesă de-a ei și odată ce l-am deschis și i-am auzit vocea nu m-am mai putut opri din audiție câteva ore. Dincolo de talentul evident și de vocea sfredelitoare, m-au impresionat pasiunea cu care cântă. Nu au trecut 24 de ore de cand am ascultat-o până când am și contactat agentul să îi aflu disponibilitățile și prețul”, a povestit Daniela Pandele, organizatorul concertului.

„Sunt nerăbdătoare să ajung în România. Sunt interesată de Dracula, cred că multă lume spune asta când vine în România”, a recunoscut Beth Hart pentru EVZ. „Vreau foarte mult să merg în Transilvania, cred că e foarte tare zona aceasta! Este foarte multă istorie acolo. Îmi place foarte mult când ajung într-o țară în care nu am mai fost niciodată să mănânc mân care tradițională. Să stau la masă cu localnicii și să mănânc cu ei. Cred că asta este o cale foarte simplă să înveți ceva despre acea țară într- un timp foarte scurt”, a mai spus artista.

Contraste

Cel mai recent album semnat de Beth Hart (43 de ani), „Better Than Home”, a debutat direct pe prima poziție a topului Billboard Blues și iTunes Blues. Artista din Statele Unite are deja multe discuri de platină, nominalizări la Grammy, a cântat cu Joe Bonamassa, Jeff Beck, Buddy Guy, Slash, iar vocea ei este considerată un mix între Janis Joplin, pe care a și întruchipat- o în musicalul „Love, Janis”, Etta James, Billie Holiday, Otis Redding și Amy Winehouse. Viața ei a fost marcată de drame, decăderi, rătăciri. Beth Hart a fost descoperită de managerul și viitorul ei prieten David Wolff în timp ce cânta pe străzile din LA. La 12 ani Beth era deja la dezalcoolizare şi abuzase de droguri atât de mult încât nimic nu mai conta pentru ea.