Evenimentul Zilei > Politica > Cu cine s-a ALIAT Germania în problema MIGRAȚIEI. Merkel nu renunță la GAZELE RUSEȘTI
Cu cine s-a ALIAT Germania în problema MIGRAȚIEI. Merkel nu renunță la GAZELE RUSEȘTI

Cu cine s-a ALIAT Germania în problema MIGRAȚIEI. Merkel nu renunță la GAZELE RUSEȘTI

Ţările membre ale Grupului de la Vişegrad (V4) - Ungaria, Slovacia, Cehia şi Polonia - pregătesc în Maroc, în colaborare cu Germania, un program comun de stopare a migraţiei - a anunţat premierul slovac Peter Pellegrini la finalul summit-ului premierilor ţărilor V4 şi al cancelarului Germaniei, la Bratislava, transmite agenția ungară de știri MTI.

Pellegrini a precizat că programul se bazează pe eliminarea cauzelor externe ale migraţiei şi este gândit pe mai mulţi ani. Alte detalii, inclusive sursele de finanțare pentru acest proiect inc iar detaliile vor fi date publicităţii în câteva săptămâni, susține șeful Executivului slovac.

În cee ace privește conducta de gaze Nord Stream 2, Merkel a spus că nu îşi doreşte dezvoltarea unei dependenţe de Rusia, dar trebuie admis că Rusia a alimentat cu gaze naturale Europa şi în perioada Războiului Rece şi va continua şi în perioada următoare.

Principalele teme ale întrevederii au fost bugetul UE pentru 2021-2027, alegerile europarlamentare din acest an, viitorul UE, precum şi schimbările sociale de acum 30 de ani. Cu privire la ultima temă, premierul slovac a informat că a fost adoptată o declaraţie comună cu ocazia aniversării, în care, pe lângă altele, se stabileşte că semnatarii doresc o Europă puternică, unitară şi competitivă.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a mulţumit, din nou, cu ocazia aniversării de 30 de ani, pentru ajutorul care a făcut posibilă reunificarea Germaniei. Vorbind despre perioada de după alegerile europarlamentare, politicianul german a spus că Europa va trebui să facă față unor mari provocări. Printre acestea a amintit că trebuie redusă birocraţia în UE, semnate noi acorduri comerciale şi că este nevoie de eliminarea motivelor migraţiei.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: