La emisiunea de joi seară, CTP i-a explicat colegului de platou cum trebuia să decurgă interviul cu Gabriela Firea. Ca un adevărat profesor, Popescu a dat lecții de jurnalism, iar moderatorul Prelipceanu s-a comportat aidoma studentului fascinat de povața pe care i-o împărtășește dascălul.

Subiectul interviului cu edilul Capitalei a fost deschis de Prelipceanu, care a încercat să-l atingă în orgoliu pe Cristian Tudor Popescu, numindu-l „maestru”. „Vă rog frumos să nu mă numiți maestru, eu nu am discipoli”, a replicat tăiosul „crucișătorul” presei românești.

În fața tuturor argumentelor pe care i le aducea Cosmin Prelipceanu, CTP a rămas impasibil, iar la un moment dat a făcut următoarea remarcă: „Dacă dumneavoastră sunteți împăcat, eu nu vreau să vă stric această liniște zen”.

Și, totuși, fiindcă mândria îl împungea să continue, CTP a făcut apel la experiența personală, dorind să explice una, alta, „lucruri care țin de vechimea în meserie”:

  • „Ați subestimat-o pe doamna Firea. E cel mai alunecos, veninos și pervers personaj care poate fi invitat dintre politicienii momentului”;
  • „Nu v-ați pregătit pentru a îi pune întrebări țintite în legătură cu activitatea Primăriei Capitalei”;
  • „A condus această discuție, a vorbit despre ce a vrut ea, tot timpul”;
  • „Minciuna sfruntată, aia pe care a practicat-o aici pe post, la dumneavoastră”.

„Profesorul” CTP a continuat, devoalându-i „studentului” Prelipceanu armele pe care le folosește Gabriela Firea atunci când este invitată într-o emisiune:

  • „împroașcă cu vorbe, revarsă un puhoi de vorbe continuu asupra celor din platou”;
  • „în clipa în care celălalt încearcă să deschidă gura accelerează puhoiul ca să nu deschidă gura”;
  • „autovictimizarea, uneori dusă la absurd”.

Cristian Tudor Popescu a vrut să-l scoată la tablă și pe Bogdan Chirieac, dar, cum nu era în studio, s-a mulțumit să-l dea drept exemplu. Exemplu negativ.

CTP către Prelipceanu: „Dumneavoastră, pe lângă Bogdan Chirieac, erați niște investigatori feroce, FBI”. În opinia lui Popescum Chireiac a avut următoarea atitudine: „Doamnă primar general, vă rog să-mi permiteți să-mi dau două palme în semn de omagiu față de dumneavoastră. Probabil e o spanky-girl”.

Te-ar putea interesa și: