CSU Craiova a câștigat palmaresul U Craiova. Ce va face Mititelu

CSU Craiova a câștigat palmaresul U Craiova. Ce va face Mititelu Sursa: Arhiva EVZ

Curtea de Apel Timișoara a hotârât că cea care este continuatoarea de drept a Universității Craiova este CS Universitatea Craiova, echipă patronată de Mihai Rotaru. Acest lucru înseamnă că FCU Craiova 1948, clubul lui Adrian Mititelu, a pierdut procesul.

Curtea de Apel Timișoara a decis luni, 10 iulie, că CSU Craiova are dreptul de proprietate asupra parlameresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova și a tuturor derivatelor acestuia. De asemenea, echipa patronată de Mihai Rotaru are dreptul de a folosi în mod exclusiv în scopuri comerciale și sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova și toate derivatele acestuia. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de echipa lui Adrian Mititelu în termen de 30 de zile din momentul publicării hotărârii judecătorești.„Respinge apelul formulat de apelantul-intervenient acesoriu CLUB SPORTIV U CRAIOVA SA. Admite apelul formulat de apelantul-reclamant CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA împotriva sentinței civile numărul 149/23.05.2017 pronunțat de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 11665/63/2014**. Admite în parte acțiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA prin lichidator judiciar AGENȚIA DE INSOLVENȚĂ S.P.R.L. și constantă că reclamanta deține dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova și a tuturor derivatelor acestuia, precum și dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale și sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova și toate derivatele acestuia”, se precizează în decizia instanței de judecată.

Mihai Rotaru îi cere lui Adrian Mititelu să schimbe stema echipei

Mihai Rotaru a declarat că victoria obținută în istanță îi acordă dreptul echipei sale să folosească palmaresul istoric al Universității Craiova. De asemenea, decizia instanței înseamnă că echipa patronată de Rotaru deține atât stema, cât și denumirea clubului. Patronul CSU Craiova a spus că acest proces a reprezentat „o bătălie importantă” pentru clubul său.

Procesul dintre cele două cluburi a durat timp de 10 ani. Rotaru i-a cerut lui Adrian Mititelu că trebuie să schimbe stema pentru FCU Craiova 1948 pentru că este o copie făcută după cea a echipei sale. De asemenea, omul de afaceri a spus că echipa adversă nu are voie să folosească mai multe denumire atribuite Universității Craiova.

„Cei de la echipa cealaltă trebuie să schimbe stema, pentru că aduce foarte mult cu a noastră. E o copie a stemei noastre. Avem un proces în care am cerut să se constate că e o copie și cred că în baza acestei decizii instanța va obliga clubul lor să o schimbe. De altfel, cred că și ei se așteaptă pentru că au deja una cu «U». Nu au voie să folosească Știința, Craiova Maxima sau alte denumiri atribuite Universității Craiova, acelea au fost câștigate la alt proces. Decizia este executorie din acest moment!”, a declarat Mihai Rotaru pentru ProSport.

Ne puteți urmări și pe Google News