Editura Evenimentul si Capital

CSM: Dosarul lui Voiculescu a fost repartizat corect judecătorilor Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea

14-01/csm1-465x390
Autor: | | 29 Comentarii | 1662 Vizualizari

Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), repartizarea ”Dosarului ICA”, în care mogulul Antenelor a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, s-a realizat cu respectarea strictă a dispoziţiilor din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor şi a Hotărârii nr. 187/26.06.2014 a Colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti.

CSM arată că, ”încă din 30 octombrie 2013, Comisia nr. 2 - Eficientizarea activităţii Consiliului Superior al Magistraturii şi a instituţiilor coordonate; parteneriatul cu instituţiile interne şi societatea civilă din cadrul Consiliului a stabilit competenţa colegiilor de conducere de a hotărî asupra preluării completului de către un alt judecător, in cazul pensionării sau promovării judecătorilor, în condiţiile în care se apreciază că nu este oportună desfiinţarea acelui complet”, se arată într-un comunicat al Consiliului.

S-a plâns la CSM

La solicitările succesive formulate de Dan Voiculescu, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la efectuarea verificărilor mai multor aspecte referitoare la desfăşurarea procesului în care a fost implicat petiționarul, inclusiv cea referitoare la o eventuală repartizare nelegală a dosarului menţionat. ”În urma verificărilor efectuate, prin rezoluţia din 11.08.2014, Inspecţia Judiciară a constatat legalitatea îndeplinirii procedurii de repartizare a dosarului. Astfel, s-a constatat că este de competenţa colegiului de conducere al instanţei să aprobe, în mod excepţional, schimbarea membrilor completelor de judecată, în cazurile în care, din motive obiective se impune acest demers”, se mai arată în comunicat.

Motive obiective

CSM susţine că motivele obiective care au determinat modul de repartizare a dosarului ICA au fost reprezentate de suspendarea din exercitarea funcţiei de judecător al lui Stan Mustaţă, pensionarea judecătorului Florică Duţă, precum şi promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a judecătoarei Anca Alexandrescu - titulari ai completului căruia i-a fost repartizat dosarul la data de 24 ianuarie 2014.

Erau transferați

Pe parcursul perioadei în care au avut loc înlocuirile în cadrul completului de judecată, cu judecătorii din lista de permanenţă (29.04 - 10.06), Consiliul Superior al Magistraturii a validat examenul de promovare în funcţii de judecători, la curţile de apel: ”Astfel, Carmen Bogdan şi domnul Mihai Alexandru Mihalcea s-au aflat printre judecătorii promovaţi la Curtea de Apel Bucureşti”.

Reamintim că, pe 8 august, completul format din Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea l-acondamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Prejudiciul de 60 de milioanede euro va fi recuperat. În prezent, mogulul se află la Penitenciarul Rahova.

Basescu SURPRINDE pe toata lumea! Anuntul neasteptat despre Emil BOC! SOC pe scena politica

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI