Evenimentul Zilei > Politica > CSAT se reuneşte astăzi în şedinţă. Pe agendă se află mandatul României la Summitul NATO
CSAT se reuneşte astăzi în şedinţă. Pe agendă se află mandatul României la Summitul NATO

CSAT se reuneşte astăzi în şedinţă. Pe agendă se află mandatul României la Summitul NATO

CSAT se reuneşte astăzi, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui României, Traian Băsescu, principalul subiect de pe agendă fiind mandatul României la Summitul NATO, care va avea loc joi şi vineri în Ţara Galilor, informează Agerpres.

"În cadrul şedinţei Consiliului se vor discuta elementele care au în vedere mandatul României privind Summitul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord care se va desfăşura în perioada 4 – 5 septembrie în Newport (Ţara Galilor, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord) şi care se referă, în principal, la participarea României la misiunea NATO din Afganistan în anul 2015 şi la unele măsuri stabilite la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, în contextul situaţiei regionale actuale", a informat Administraţia Prezidenţială.

Reunirea CSAT de astăzi a fost anunţată de preşedintele Traian Băsescu joi, imediat după şedinţa Consiliului în care s-a discutat situaţia din Ucraina.

Vineri, preşedintele a precizat că NATO solicită participarea României la securizarea aeroportului din Kandahar, Afganistan. Răspunsul la această solicitare urmează să fie dat în şedinţa CSAT de astăzi.

Traian Băsescu anunţa că la Summitul NATO va susţine o prezenţă militară consolidată a NATO în Marea Neagră.