CS Dinamo, asediata de Corpul de Control al MI

CS Dinamo, asediata de Corpul de Control al MI

Ministerul Internelor planuieste s-o avanseze pe fosta mare canotoare Elisabeta Lipa in conducerea gruparii din Soseaua Stefan cel Mare.

Conducerea Clubului Sportiv Dinamo fierbe in aceste zile. Gruparea din Soseaua Stefan cel Mare a intrat in colimatorul „Internelor”, fiind luata la puricat de o echipa de ofiteri din cadrul Corpului de Control al ministrului Cristian David.

Verificarile declansate in urma cu o saptamana au ca scop aflarea modului in care clubul a administrat banii primiti de la stat pentru investitii si lucrari.

Ancheta a relevat destule „bube” si s-ar putea solda cu schimbarea actualei conduceri, formata din chestorii Marcel Popescu (presedinte) si Eugen Colita (vicepresedinte). „Pana acum, au fost descoperite o serie de nereguli, iar controlul este in derulare”, ne-au precizat surse din minister.

Ne puteți urmări și pe Google News

Controlul a creat panica in club, iar vicepresedintele Eugen Colita si-a luat concediu medical, pentru a evita valtoarea anchetei. In institutiile aflate in subordinea Internelor este o moda ca, in preajma unor astfel de controale, cei vizati sa se „imbolnaveasca” subit.

„Toata lumea ma felicita”

Mai-marii Internelor vor sa-i ofere sefia CS Dinamo fostei canotoare Elisabeta Lipa, chestor de politie si actual director general adjunct al Directiei de Informare si Relatii Publice a Internelor. Vestea s-a raspandit iute in minister.

Lipa ne-a declarat ieri: „E ciudat ca, in ultimele zile, toata lumea ma felicita pentru viitorul post de conducere la Dinamo. Eu insa nu stiu nimic. Le-am spus tuturor ca, deocamdata, mie imi este bine aici unde sunt: cu „Ciocarlia”, cu popii, cu sportul. Eu sunt un om dintr-o bucata si nu ascund nimic. Daca mi se va ordona, voi executa ordinul! Daca mi se va da posibilitatea sa aleg, voi alege ceea ce cred eu ca este mai bine pentru mine”.

Canotoarea secolului XX

Cine este Elisabeta Lipa? Prima femeie din politia romana avansata la gradul de chestor. Lipa are un palmares impresionant, care include cinci titluri olimpice. In peste 20 de ani de cariera sportiva, „Uta” a participat la sase editii consecutive ale Jocurilor Olimpice, egaland astfel performanta atletei Lia Manoliu.

Maestra emerita a sportului, Elisabeta Lipa mai are in vitrina cu trofee doua medalii olimpice de argint si una de bronz, cinci titluri de campioana mondiala, 20 de titluri de campioana nationala si balcanica. Ultimii lauri olimpici i-a cucerit in 2004, la Atena, cand avea 40 de ani.     

In 2000, Lipa a fost declarata cea mai buna canotoare a secolului al XX-lea de catre Federatia Internationala de Canotaj si a primit Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de comandor.

INTERVIU

Marcel Popescu: „Ce sa faca Lipa aici? Ce, se pricepe la logistica?” Chestorul Marcel Popescu s-a aparat ieri, spunand ca este curat ca lacrima. Comandantul de la CS Dinamo a explicat de ce nu s-a reusit terminarea lucrarilor la stadionul Dinamo, principala acuza formulata de conducerea Internelor.

EVZ: Domnule Marcel Popescu, Internele au luat la puricat CS Dinamo. Aveti emotii? Marcel Popescu: E o verificare a Corpului de Control. A mai existat o ancheta si acum doi ani. Sunt manager cu performante, vicepresedinte la COSR. Nu mi se poate intampla nimic rau.

S-au descoperit nereguli la club? De opt ani conduc CS Dinamo si am primit doar calificativul „Foarte bine”. Nereguli importante nu se vor gasi. Doar chestiuni minore, o hartie uitata nesemnata... Maruntisuri...

Vi se reproseaza ca n-ati terminat lucrarile la stadionul de fotbal...Nu s-au terminat lucrarile fiindca a crescut inflatia, banii au venit cu taraita. Dar unii, care nu se pricep, acuza...

Se aude ca Elisabeta Lipa urmeaza sa preia fraiele in club...Ce sa faca Lipa aici? Ce, ea se pricepe la logistica, la terenuri? Nu cred ca o intereseaza nici pe ea sa vina in club.

Cu domnul Colita ce se intampla? Si-a luat, brusc, concediu medical... Isi face analizele. Lipseste doar pentru cateva zile. De luni se intoarce la munca, fiindca problemele sale medicale nu necesita spitalizare.