Un copil de șapte luni a fost transportat de urgență cu un elicopter SMURD de la localitatea de domiciliu, din satul Vădeni, comuna Cavadinești, la Spitalul de Pediatrie din Galați. Pe corpul micuțului, medicii au descoperit numeroasă lovituri și vânătăi și au chemat Poliția. După ce l-au consultat pe copil, medicii din Galați au luat decizia de a-l transfera la București, unde poate primi tratament medical superior, starea pacientului fiind una deosebit de gravă, riscînd să rămână paralizat și să își piardă vederea.

Expertiza medico legală dispusă în acest caz de către magistrați arată faptul că bebelușul a fost mușcat, asfixiat și bătut cu cruzime. În plus, medicii legiști au constatat că bebelușul a suferit și un traumatism cranio cerebral, cel mai probabil provocat de o lovire de o suprafață dură. Concluzia legiștilor a fost că micuțul a fost trântit cu capul de podeaua camerei, acest lucru punându-i în pericol viața.

Pornind de la această concluzie terifiantă, procurorii și polițiști din Galați au demarat o anchetă și au aflat de la mama bebelușului că și-a lăsat copilul acasă, numai cu tatăl său, în timp ce ea a plecat la magazin, iar la întoarcere a găsit copilul inert, pe podeaua camerei. ”În fața rudelor, bărbatul a spus că micuțul a căzut din pat și s-a lovit la cap”, a spus unul dintre polițiști.

Luat la audieri, autorul acestei fapte a recunoscut că l-a agresat pe copilul de șapte luni din gelozie, fiind suspicios că femeia l-ar fi înșelat. ”Bărbatul a fost plecat la muncă în Anglia și s-a întors cu puțin timp înainte de declararea stării de urgență. Scandalul ar fi pornit de la faptul că o bănuia pe femeie că l-ar fi înșelat iar copilul nu ar fi fost a lui”, mai spune polițistul.

Primarul comunei Cavadinești, Dănuța Boruceanu a precizat că femeia nu s-a plâns niciodată de comportamentul violent al soțului și că primea ajutor social. ,,Acest copil e trecut pe numele mamei, nu pe numele tatălui şi ar fi fost o neînţelegere. Dumnealui zice că l-ar fi scăpat din braţe”, a spus primarul.

Pe numele agresorului, judecătorii au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, pentru tentativă de omor.