Evenimentul Zilei > Politica > Crtistian Tudor Popescu critică dur gestul lui Klaus Iohannis de a merge în Piaţa Universităţii şi vestimentaţia aleasă de şeful statului cu această ocazie
Crtistian Tudor Popescu critică dur gestul lui Klaus Iohannis de a merge în Piaţa Universităţii şi vestimentaţia aleasă de şeful statului cu această ocazie

Crtistian Tudor Popescu critică dur gestul lui Klaus Iohannis de a merge în Piaţa Universităţii şi vestimentaţia aleasă de şeful statului cu această ocazie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune că preşedintele Klaus Iohannis a făcut “un gest politicianist ieftin” duminică seară, când a decis să se alăture, pentru câteva minute, protestului din Piaţa Universităţii.

„Nu s-a dus acolo decât pentru a câștiga niște capital politic, niște încredere populară în zona aceasta a opoziției față de PSD. Dânsul poate să facă conferințe de presă la Cotroceni, poate să facă interviuri televizate, în care să își exprime poziția față de aceste ordonanțe (privind grațierea și modificarea Codului Penal, n.r.). Mi se pare corectă această poziție, faptul că a cerut guvernului să renunțe la ordonanțe. Dar faptul că a venit și s-a frecat de mulțime îmbrăcat în geacă roșie, în seara asta, este un gest politicianist ieftin”, a precizat Cristian Tudor Popescu pentru digi24.ro.

„Este remarcabil ce fac oamenii care au ieșit din proprie voință să manifesteze împotriva unor acte cum sunt acele ordonanțe care favorizează infractorii. Este un lucru democratic și frumos, înseamnă că nu a murit încă spiritul Colectiv. Dar eu nu voi fi acolo, pentru că un gazetar nu are ce căuta acolo să manifesteze. Poate, eventual, să acopere evenimentul. Dar nu are ce căuta să militeze, să strige lozinci”, a adăugat jurnalistul.

"Politicienii, cu atât mai mult, nu au ce căuta la proteste, a adăugat el. „Iar domnul Iohannis, care este șeful statului, cu atât mai puțin are a se duce îmbrăcat într-o geacă roșie, ca să fie văzut – de către cine? – de către eventualii trăgători de elită. Evident că s-a îmbrăcat așa ca să fie vizibil de la mari distanțe și pe ecranul televizorului. E o chestiune de protecție. Ar fi trebuit ca SPP să nu-i dea voie să vină îmbrăcat în acest fel”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Președintele Klaus Iohannis a mers, duminică seară, în Piața Universității, unde zei de mii de persoane s-au adunat pentru a protesta față de proiectul grațierii și față de modificarea Codului Penal.

„Am venit în Piața Universității ca și miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislația din România, vrea să slăbească statul de drept. Așa ceva nu se poate admite”, a spus Klaus Iohannis.