Evenimentul Zilei > Social > Criza de personal din turism, rezolvată cu moldoveni de peste Prut
Criza de personal din turism, rezolvată cu moldoveni de peste Prut

Criza de personal din turism, rezolvată cu moldoveni de peste Prut

România va avea în curând şi pentru prima dată o Lege a turismului care va da stabilitate şi predictibilitate acestui sector, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, ministrul Turismului, Bogdan Trif (foto).

Este obligatoriu să o finalizez. Legea Turismului este în proporţie de 100% scrisă, aşteptăm doar să se voteze în Parlament definiţia Organizaţiei de Management a Destinaţiei, astfel încât să o putem îngloba în Legea Turismului. După aceea, legea va pleca pe circuit.

Cu siguranţă, vom avea în curând, pentru prima dată, o Lege a turismului care va da stabilitate şi predictibilitate acestui sector”, a explicat ministrul. Acesta a vorbit în interviu şi despre lipsa forţei de muncă calificate din turism şi intenţiile pe care le are Guvernul pentru rezolvarea acestei probleme reclamate de ani buni de operatorii din sector:

„Există deja o dezbatere la nivel Guvernului, la nivelul partidului de guvernământ pentru că trebuie să facem asta, însă trebuie să avem grija şi la cetăţenii români. Nu poţi da drumul la un robinet să îţi vină foarte mulţi oameni din afară care să îţi afecteze populaţia autohtonă.

Prima noastră grijă este legată de protecţia românilor, dar în viitorul apropiat o să rezolvăm şi problema aceasta a forţei de muncă. Eu îmi doresc ca măcar pentru Republica Moldova să dăm drumul la acest contingent pentru că ne-ar ajuta şi pe noi, şi pe fraţii de peste Prut, fiindcă vorbesc aceeaşi limbă”