Și chiar avem de ce fii sceptici, dacă până și studenții la Medicină și Farmacie au pus piciorul în prag. Scoși din sărite de „criza Rezidențiatului”, pe care politicienii iresponsabili au declanșat-o, viitorii doctori ai României au intrat în grevă japoneză! Participanții vor purta măști de față cu mesajul #Rezi!

Cer sprijinul societății civile

Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, federațiile studenților la Medicină, Farmacie și Stomatologie anunță că se intră în grevă japoneză. Situația de instabilitate politică apărută după dărâmarea Guvernului Dăncilă creează toate premisele prelungirii crizei Rezidențiatului, iar studenții nu mai vor să accepte o amânare sine die a rezolvării situației.

Studenții de la Medicină, Farmacie și Stomatologie „demarează GREVĂ JAPONEZĂ” și încurajează membrii societății civile să i se alăture. „Deşi am solicitat instituțiilor statului soluționarea problemei vizând organizarea examenului de rezidențiat înainte de ziua moțiunii de cenzură, acest lucru nu s-a întâmplat. Ne menținem neutralitatea politică și dorința de a rămâne în afara oricărei discuții politice, însă solicităm clasei politice să înțeleagă importanța soluționării de urgență a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generații de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi”, se plâng studenții în comunicatul lor.

Nu se opresc aici

Dacă politicienii nu înțeleg nevoia de soluționare a problemei (examenul de Rezidențiat a fost amânat din cauza crizei guvernamentale), studenții amenință că vor recurge la alte forme de protest!

„În cazul în care greva japoneză nu va da rezultate, vrem să evaluăm dorința colegilor de a protesta activ în fața acestei situații”.

Inițial, examenul de rezidențiat trebuia dat pe 17 noiembrie, dar a fost amânat pentru data de 8 decembrie. Cauza amânării este una fără precedent în istoria recentă a țării: România nu are un ministru al Educației care să semneze ordinul de organizare a examenului!