Cristoiu a declarat,  la România Tv, că această condamnare este „un plan clocit de mai multă vreme”.
 
Jurnalistul apreciază că dacă Liviu Dragnea nu va demisiona de la conducerea PSD și a Camerei Deputaților, partidul pe care îl conduce va fi pulverizat.
 
„Faptul că a fost amânată atât și faptul că este atât de categorică, după părerea mea este începutul unui plan și singura soluție ca acest plan, care este clocit de mai mult timp, să fie zădărnicit este ca domnul Dragnea să se retragă de la conducerea PSD și a Camerei Deputaților. Dacă nu demisionează, se va destrăma partidul. Impactul este uriaș asupra partidului și a lui Liviu Dragnea. Dacă nu demisionează, atunci partidul va avea mari probleme.  Domnul Dragnea trebuie să demisioneze pentru a salva partidul”, a declarat Ion Cristoiu.
Reamintim că șeful PSD, Liviu Dragnea a fost condamnat, joi, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Decizia celor trei judecători de la Secţia Penală poate fi atacată la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi. A existat şi o opinie separată a unui judecător, care l-a achitat pe Liviu Dragnea atât pentru instigare la abuz în serviciu, cât şi pentru fals intelectual