Cristian Rizea, de la Marinela Nițu la „Anaconda” din SRI | POVESTEA UNEI FOTOGRAFII

Cristian Rizea, de la Marinela Nițu la „Anaconda” din SRI | POVESTEA UNEI FOTOGRAFII

Cristian Rizea, fost deputat, și Marinela Nițu, fostă cântărață și nevastă de „Luceafăr”. Luceafărul Huilei, adică Miron Cozma.

 Cele două personaje din fotografie sunt ieșite cam demultișor de sub lumina blițurilor și reflectoarelor vieții publice. Doar un eveniment recent ni l-a adus în prim plan pe Cristian Rizea, un fost politician căruia îi plăcea luxul și să se înconjoare de femei frumoase, dar mai ales interesante! Interesantă sau interesată, apare în ecuație Elena Istode, general SRI.

Cristian Rizea a apărut în lumea mondenă a Capitalei la sfârşitul anilor ’90, când la putere era Convenţia Democrată. Abia terminase Politehnica în 1997 şi a mirosit rapid că politica şi afacerile îl vor propulsa. A început cu afaceri comerciale - pantofi, adidaşi, cosmeticale.

Prin 1999, a pătruns în mediul politic, înscriindu-se în PNL. Sponsoriza diverse acţiuni mărunte ale filialei de sector şi învăţa din mers „lookul” unui om care trebuia băgat în seamă: costum Armani, ceas de marcă, mobil ultimul tip, pantofi mereu noi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca să-şi facă imagine prin presa vremii, Rizea s-a lipit de una din vedetele momentului, cântăreața Marinela Niţu. Ziarele îi „surprind” făcând donaţii de pantofi, papuci şi de crème Gerovital la căminele de bătrâni. Aceasta este și povestea fotografiei de față: În vizită cu Marinela la un azil!

Tot de această perioadă se leagă şi prietenia lui Cristian Rizea cu o altă vedetă mediatică, fosta şefă a Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) - Cristina Zevedei. „Blonda” de la fondurile europene a călcat pe bec și, cu scandal cât casa, a fost demisă. S-a încheiat astfel și prietenia cu tânărul afacerist liberal.

Sfârşitul anului 2000 îl găseşte însă pe Rizea în rândurile PSD-ului câştigător al alegerilor. Brusc, „omul de afaceri” (cum îi plăcea să se prezinte) îşi găseşte loc printre susţinătorii lui Adrian Năstase. E numit director de cabinet al ministrului Tineretului, Georgiu Gingăraş, unde stă până în 2002.

În viața lui sentimentală, însă, se strecurase o altă blondă, Niculina, devenită Josette și mai târziu doamna Rizea.

FOTO: Elena Istode, împreună cu omul de afaceri Cristian Rizea și distinsa sa soție, Josette Rizea

„Prin soția mea am cunoscut- o pe Elena Istode, actual general SRI. Noi suntem prieteni din 2000, iar soţia mea şi cu ea au fost colege inclusiv la ASE. Au făcut vacanţe, au fost ca două surori”, a explicat Cristian Rizea atunci când Ion Cristoiu a făcut publice fotografiile cu fosta șefă a Diviziei C din SRI într-o vacanță în insule cu soții Rizea.

„Anaconda” -porecla Elenei Istode- ar fi ajuns șeful acoperiților din SRI datorită relației cu un general, a scris flux24.ro, care a dezvăluit că există documente care atestă că Divizia C s-a ocupat de monitorizarea presei.