"Victor Ponta are de gând să îl numească pe Mircea Geoană comisar pentru a scăpa de un competitor în interiorul PSD în privinţa prezidenţialelor. Ceea ce este absolut inacceptabil, adică în loc să îl susţină pe Dacian Cioloş, care a făcut un mandat foarte bun, Ponta vrea să plaseze un om care s-a compromis deja, domnul Geoană, în Comisia Europeană. Suntem evident împotriva unei asemenea manevre. Credem că poziţia de comisar european din partea României nu trebuie să fie un premiu de consolare sau obiectul unui troc politic la PSD care să-l avantajeze pe Ponta în competiţia lor pentru cine este prezidenţiabil din partea socialiştilor", a spus Cristian Preda.

Europarlamentarul i-a cerut public premierului Victor Ponta deschiderea unei discuţii publice despre portofoliul pe care România îl va viza la Comisia Europeană.

"Îi cerem lui Victor Ponta să deschidem o discuţie publică despre mandatul care ar trebui vizat de România. Eu, personal, consider că Dacian Cioloş a făcut un mandat foarte bun pentru România şi că ar trebui să ieşim din logica asta partizană care ne-o propune Ponta, cu atât mai mult cu cât vrea să scape de Geoană în competiţia pentru prezidenţiabil care este în PSD", a adăugat Preda.