Evenimentul Zilei > Politica > Crin Antonescu: „Nu am avut o relație de prietenie cu Klaus Iohannis. În politică, relațiile sunt de tip CONTRACTUAL”
Crin Antonescu: „Nu am avut o relație de prietenie cu Klaus Iohannis. În politică, relațiile sunt de tip CONTRACTUAL”

Crin Antonescu: „Nu am avut o relație de prietenie cu Klaus Iohannis. În politică, relațiile sunt de tip CONTRACTUAL”

Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a vorbit despre relațiile pe care le are cu președintele Klaus Iohannis, dar și cu premierul Victor Ponta.

Crin Antonescu recunoaște că nu a avut niciodată o relație de prietenie cu Klaus Iohannis.

"Nu pot spune că am avut o prietenie cu Klaus Iohannis. A fost un loc de ipoteză foarte larg.  În politică, relațiile sunt de tip contractual, pragmatic. Este necesar ca oamenii să se țină de cuvânt. Nimeni nu e de vină de ceea ce crede sau imaginează un altul despre sine", a spus Crin Antonescu la Realitatea TV. 

De asemenea, Crin Antonescu a vorbit și despre relația pe care a avut-o cu Victor Ponta. Antonescu spune că între el și actualul premier au fost și sunt diferențe mari. Crin Antonescu a făcut referire și la directorul SRI, Eduard Hellvig. 

"Între mine și domnul Ponta erau și sunt și acum multe diferențe. Diferența de vârstă în primul rând. A existat și speranța. Eu am vrut să fiu prieten cu Victor Ponta, în sensul în care voriam să facem ceva. Noi nu ne băteam cu Traian Băsescu, ne băteam cu cei care îl susțineau. Am fost perfect onest de la început până la sfârși. Ideea unei prietenii am căutat-opentru că era necesar. Cu Eduard Hellvig am fost de foarte multe ori împreună. În anumite situații, am fost numai noi doi. Ne-au dus într-un taxi din București la Cluj cu dezbaterea cu Traian Băsescu", a mai spus Antonescu.