"Nu am nicio legatură cu întâmplările domnului Uioreanu, nu am avut nicio legatură cu domnul Băsescu. L-am sunat pe domnul Ponta cu care nu am mai vorbit de la începutul anului şi l-am întrebat: 'Spune-mi ca nu ai nicio legatura cu asta!'. Mi-a spus că nu are nicio legatură. Mă întreb cum a fost posibil ca un om politic tânăr, domnul Liviu Pop, să dea drumul unei asemenea mizerii. De aceea în mod excepţional l-am sunat pe premier", a declarat Crin Antonescu, la România Tv.

Acesta a subliniat că nu există niciun motiv exterior care să împiedice candidatura sa la alegerile prezidenţiale.

"Este dubios şi dacă nu candidez. Văd că va trebui să candidez ca sa dovedesc că nu sunt santajabil. Nu exista niciun motiv exterior vointei mele care sa împiedice această candidatură. Nu am nicio obligaţie să dau raportul despre întâlnirile mele cu un alt personaj politic, şi daca m-aş fi întâlnit de un milion de ori cu Traian Băsescu", a mai spus Crin Antonescu.

Scrisoarea lui Liviu Pop

Liviu Pop le-a trimis ieri o scrisoare deschisă președintelui Traian Băsescu și lui Crin Antonescu, în care susţine că cei doi s-au întâlnit în luna februarie, iar șeful statului i-ar fi cerut lui Antonescu să se retragă din cursa pentru prezidențiale, șantajându-l cu faptul că șeful CJ Cluj, Horea Uioreanu, ar fi fost prins luând mită.

Scrisoarea lui Liviu Pop

”Scrisoare deschisă către cuplul Băsescu – Antonescu

Fiecare minciună are termen de valabilitate, iar fiecare adevăr iese mereu la iveală. Avem informații clare că președintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie anul curent cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoștință că există probe și înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidențiale, vehiculând varianta Ponta — președinte, Antonescu — premier, scenariu care reiese din declarațiile lui Băsescu de a doua zi. Conform celor de mai sus, e cazul să aflăm niște adevăruri care ne interesează pe noi, cetățenii de rând:
 
Domnule Băsescu, este adevărat că v-ați întâlnit în data de 10 februarie cu domnul Antonescu pentru a-i prezenta informațiile incriminatoare referitoare la șpaga de la Uioreanu? Domnule Antonescu, e adevărat ca vi s-a cerut retragerea din cursa prezidențialelor în schimbul creării unei drepte unite sub conducerea lui Băsescu? Domnule Băsescu, recunoașteți că i-ați asigurat protecție lui Antonescu în acest dosar? Vă invităm la un dialog obiectiv și la niște răspunsuri sincere, pentru că România are dreptul să știe cine face jocul de putere.”

Crin Antonescu i-a dat replica fostului ministru al Educaţiei, susţinând că nu are nicio legătură cu problemele lui Uioreanu.

"Atacul lui Liviu Pop este mizerabil, profund mincinos și calomnios. Nu am nicio legătură cu tot ce s-a întâmplat sau nu la Cluj, nu știu ca altcineva din PNL să aibă legătură.

Calomnia, diversiunea ordinară a lui Pop este pentru mine fără precedent", a declarat fostul lider PNL.