Crima s-a petrecut în luna iulie a anului 2019. Individul, pe numele său Ionel Boldea i-a atacat, fără motiv, pe cei doi soți care făceau sport pe echipamentele montate într-un parc din orașu Făget și le-a luat viața. Astfel, pe bărbat l-a omorât pe loc, iar pe femeie a lăsat-o într-o baltă de sânge, aceasta murind câteva ore mai târziu la spital.

Ulterior, înainte să fie prins de poliție, autorul celor două crime a atacat mai mulți oameni pe care i-a întâlnit în drum și a încercat să intre cu forța într-un local.

Ionel Boldea a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Timișoara la 31 de ani şi 4 luni de închisoare pentru mai multe infracţiuni, între care omor calificat, tentativă de omor, lovire şi alte violenţe, ultraj, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe.

Individul va mai sta în pușcărie 30 de ani deoarece judecătorii au scăzut din pedeapsa inițială și timpul pe care l-a petrecut deja în arest preventiv.

 

 

Cum s-au petrecut crimele

În dimineața zilei de 3 iulie 2019, Ionel Boldea a atacat doi soți care făceau mișcare în parcul din localitatea Făget. Pe bărbat l-a omorât pe loc, iar pe femeie a rănit-o morta și a abandonat-o într-o baltă de sânge. Ulterior, aceasta a decedat la spital, în ciuda îngrijirilor primite de la medici.

După ce i-a atacat pe cei doi, individul a mers într-o altă localitate, Temerești unde a atacat mai muți oameni, între care și o bătrână pe care a lovit-o cu propriul baston. Mai apoi a încercat să intre cu forța într-un bar.


Citește și: Mărturii incredibile ale proprietarului casei în care a intrat criminalul din Făget. Cum este descrisă lupta cu polițiștii


O urmărire ca în filme

Urmărit de polițiști, Ionel Boldea a încercat să se ascundă într-o casă din localitate, cerându-i proprietarului să-l lase să se curețe la baie, de sânge, pe motiv că a căzut de pe bicicletă. El s-a baricadat în baie, iar mai apoi a încercat să scape, prin curtea casei, furând mașina proprietarului.

Ionel Boldea, criminalul din FăgetCa în filmele de acțiune, disperat, a încercat să scape trecând prin porțile închise în vreme ce polițiștii trăgeau asupra lui. A abandonat mașina într-un șanț, iar mai apoi s-a ascuns în pădure, așteptând lăsarea întunericului. Ionel Boldea a fost capturat câteva ore mai târziu, după ce a furat o altă mașină cu care intenționa să meargă în localitatea natală. Acesta le-a spus polițiștilor că o icoană care „i-a dat o forță inumană” l-a îndemnat să „facă rău”.

Bărbatul a fost arestat preventiv, iar în decembrie 2019 el a fost trimis în judecată. A fost condamnat după aproximativ nouă luni, de Tribunalul Timiș, la 31 de ani şi 4 luni de închisoare cu executare, iar decizia a fost menținută în apel.