Ionel Boldea este în arestul poliției, dar bilanțul atacurilor sale turbate e întristător. Bucătarul criminal a lăsat în urmă două cadavre, cele din parcul Făget.

Bărbatul a murit miercuri, în ziua atacului, iar soția acestuia a expiat sâmbătă. Celelalte victime s-au ales cu o bătaie cruntă, fără explicație. Boldea, însă, a mai bătut un om, în 2017, și s-a ales doar cu o amendă. Și aia neplătită…

Cazul crimelor din Făget ridică mai multe întrebări. Cea mai importantă dintre acestea este dacă se puteau evita aceste atacuri nebunești. Întrebearea este corectă, cu atât mai mult cu cât știm, de acum, că, în 2017, Boldea a agresat un consumator din restaurantul unde lucra atunci, pe motiv că acesta îi reproşase că nu-l servise la timp.

Boldea l-a lovit cu pumnii şi picioarele, i-a rupt piramida nazală și l-a băgat în spital. A fost judecat şi condamnat la o amendă penală. Amendă pe care nu a plătit-o nici în ziua de azi. Adică, practic, nu a păţit nimic, deşi a rupt în bătaie un om pașnic.

Poate dacă Justiția era mai neclintită atunci, crimele de săptămâna trecută poate nu ar mai fi avut loc. Așa cum a atras atenția și Simona Ionescu, oare ce o fi scris procurorul în rechizitoriu și ce probe o fi prezentat încât  judecătorul, în loc să-l condamne pe viitorul criminal de la Făget la pușcărie, i-a dat numai o amendă?

Iar, dacă a greșit judecătorul, de ce nu a atacat procurorul cu apel? Lucruri de neînțeles pentru cetățenii unui stat de drept. Poate dacă intra atunci în pușcărie, Boldea nu s-ar mai fi gândit să omoare cuplul din parcul Făget.

O altă întrebare ar fi dacă Boldea o fi beneficiat de vreo „consiliere”, pentru că, după ce a călcat în picioare victimele din parcul Făget, adică pe părinții unei foste iubite, părinți care nu au agreeat acea relație, Boldea a atacat alte persoane, ca să pară cum că și-a pierdut mințile.

Dacă nu de la droguri, măcar de la icoana care l-ar fi transformat în bestie. Ionel Boldea, avea deja în minte și pedeapsa pe care urma să o primească: zece ani. Dacă îi iese treaba cu nebuneala. Să îl fi „sfătuit” cineva „mai experimentat”?

Apropo de droguri, unul dintre cele folosite de bucătarul criminal era cocaina. O substanță nu tocmai ieftină și nici
foarte ușor de procurat. De unde a luat-o? Era cunoscut Boldea ca un consumator inveterat?

În afară de zisele unui localnic, cum că bucătarul-criminal s-ar fi apucat de droguri după ce a pierdut la păcănele banii strânși în Germania (vreo 11.000 de euro), nu se știe nimic oficial.

Mai mult, o nouă informație spune că Boldea a învârtit și un soi de suliță în atacurile din Făget. Adică, nu mai e vorba de o bâtă, un lemn luat la întâmplare, ci o unealtă de ucis. Dacă acest lucru este adevărat, bănuiala
anchetatorilor privind un omor cu premeditare se va transforma în certitudine.