Evenimentul Zilei > Actualitate > Dincă a făcut scandal în sala de judecată. Avocatul său a decis să rupă contractul
Dincă a făcut scandal în sala de judecată. Avocatul său a decis să rupă contractul

Dincă a făcut scandal în sala de judecată. Avocatul său a decis să rupă contractul

La ultimul termen de judecată, Gheorghe Dincă, cunoscut și sub titulatura de ”criminalul din Caracal” i-a cerut judecătorului de caz să îl amendeze pe avocatul său, pentru că nu îi acordă asistență juridică corepunzătoare.

Așa se face, că judecătorul de caz a dispus amendarea avocatului Marian Voinea cu suma de 1000 de lei. În replică, avocatul a precizat că Dincă este un ”devorator de avocați” și a cerut anularea amenzii.

„Ca avocat mă simt obligat să-i asigur integritatea drepturilor sale procesuale şi legale şi îi respect prezumţia de nevinovăţie‘‘, a declarat pentru impact.ro, avocatul Marian Voinea.

Cu toate astea, avocatul Voinea a mai confirmat faptul că va depune o cerere prin care cere încetarea de drept, unilaterală a contractului de asistență juridică, dintre el și criminalul din Caracal, și că până când judecătorul va dispune în consecință, va continua să își apere pe Dincă.

„Am încercat să vorbesc cu el şi i-am explicat că există un adevăr peste care nu poţi trece. Dacă nu o faci rişti foarte mult. Cum pot să-l apăr dacă nu cunosc anumite lucruri care pot răsturna oricând cazul? Impresia mea personală e că omul acesta nu are intenţia de a spune adevărul. Gândiţi-vă că sunt 47 de volume în acest dosar. Trebuie să fii un fel de Einstein să le citeşti şi să faci tot felul de conexiuni pentru a scoate la suprafaţă adevărul!”, a mai spus Voinea.

A reacționat la drama uneia dintre familiile victimelor

Zilele trecute, după ce a aflat că tatăl Luizei Melencu a decedat din cauze medicale, Gheorghe Dincă a reacționat foarte urât. Imediat ce vestea morții bărbatului a ajuns la el, Gheorghe Dincă, presupusul criminal din cazul Caracal, a început să se manifeste foarte violent, strigând și aruncând cu obiecte prin celulă. El s-a liniștit abia după ce au intervenit gardienii și l-au imobilizat.
Conform Antena 3, după ce s-a calmat, Dincă a cerut hârtie și pix și s-a apucat de scris. Acesta ar fi scris o scrisoare adresată mamei Luizei Melencu prin care s-a oferit să suporte toate costurile legate de înmormântarea soțului ei.

Claudiu Melencu, tatăl Luizei Melencu, tânăra de 18 ani pentru uciderea căreia a fost trimis în judecată Gheorghe Dincă, a încetat din viață acum o săptămână. Se pare că bărbatul avea mai multe afecțiuni medicale ce s-au agravat odată cu aflarea veștii morții fiicei sale, Luiza, în vara anului trecut.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru 8 infracțiuni, trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni. El este acuzat de procurori că le-a ucis le Alexandra Măceșanu, de 15 ani, și pe Luiza Melencu, de 19 ani.