Curtea de Apel București a judecat, luni, un nou termen din dosarul în care Magdalena Șerban a contestat condamnarea pe viață primită în octombrie 2018. Criminala de la metrou le-a cerut judecătorilor să îi reducă pedeapsa la doar 20 de ani de închisoare, motivând că atunci când a comis crima, aceasta nu mai lua tratamentul prescris în cazul afecţiunilor psihice pe care le are. Mai mult decât atât, apărarea susține că, la momentul la care a fost făcută expertiza psihiatrică, se afla sub tratament. 

Pe data de 12 decembrie 2017 a aruncat-o pe Alina Ciucu în faţa trenului în staţia de metrou Dristor. Aceasta a fost o a doua încercare după ce, cu aproape cinci ore înainte, în staţia Costin Georgian, a încercat să o omoare în același fel pe Alexandra Anne Mary Costache. Criminala dorește o refacere a expertizelor medico-legale. Ea a adăugat că acum ia tratament şi că lua medicamentele prescrise inclusiv în momentul în care s-au făcut expertizele medico-legale, de aceea specialiștii au stabilit că ea a avut discernământ când a comis crima.

Magdalena Șerban le-a cerut judecătorilor să dispună refacerea expertizei atunci când i se va întrerupe tratamentul. Prima expertiză făcută de specialiştii de la Institutul de Medicină-Legală „Mina Minovici” a arătat că Magdalena Şerban a avut un „discernământ mult scăzut” în momentul în care le-a atacat pe cele două tinere, informează Libertatea

Specialiștii au stabilit că atunci când a împins-o pe Alina Ciucu în fața metroului, criminala a dat dovadă de „coerență și premeditare”, iar comportamentul ulterior faptei „denotă capacitate de apărare și de a-și susține interesele”. Avocatul din oficiu al criminalei de la metrou a precizat, în faţa instanţei, că daunele de 30.000 de euro pentru rudele Alinei Ciucu şi pentru Anne Mary Costache sunt prea mari și, în opinia sa, ar reprezenta „o îmbogăţire fără justă cauză”. 

Apărătorul Magdalenei Şerban propune o sumă de 10.000 de lei drept daune morale. Magdalena Șerban a fost trimisă în judecată pe 14 mai 2018, pentru omor calificat și tentativă de omor, fapte pentru care a fost găsită vinovată de Tribunalul București, pe 26 octombrie 2018. Instanța a mai decis atunci ca ea să urmeze tratament medical. 

Decizia definitivă va fi dată de către Curtea de Apel București. Prin decizia de la Tribunalul București, Magdalena Șerban a fost obligată să plătească 30.000 euro daune morale şi 1.200 lei daune materiale pentru Alexandra Costache și 30.000 de euro daune morale pentru Alexandru Ogra, fostul iubit al tinerei ucise.