Evenimentul Zilei > Actualitate > Criminal! Zeci de profesori au început orele, fiind infectați! Băsescu are dreptate!
Criminal! Zeci de profesori au început orele, fiind infectați! Băsescu are dreptate!

Criminal! Zeci de profesori au început orele, fiind infectați! Băsescu are dreptate!

Autoritățile școlare din județul Cluj au fost obligate să recunoască faptul că foarte mulți profesori au mers la ore, fiind infectați cu noul coronavirus.

Potrivit inspectorului general școlar Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Cluj, 24 de profesori au fost deja confirmați cu noul coronavirus, la nici cinci zile de la începerea școlii.

Situația de vineri, 18 septembrie 2020, arată la nivelul județului Cluj o statistică îngrijorătoare: șase elevi infectați și 24 de profesori internați în spitale sau aflați în izolare la domiciliu. Situația a fost ascunsă de autoritățile județene care au fost obligate să recunoască că lucrurile scapă de sub control, după ce șase clase de la șase școli importante din oraș și județ și-au suspendat cursurile și au trecut pe online. Potrivit unor surse interne din cadrul ISJ, cei care conduc instituția au fost obligați să recunoască situația existentă, deși au primit ordin să nu o facă, după ce mai multe zeci de părinți au scris pe facebook și au amenințat că nu își vor mai trimite copiii la școală.

Este vorba despre un liceu de elită din Cluj Napoca, ”Gheorghe Șincai” (foto), unde elevii de la o clasă de matematică informatică au fost trimiși acasă, după ce un coleg de-al lor a fost depistat pozitiv. Alte școli de pe lista oficială sunt Școala Generală Ioan Bob, Liceul de Muzică sau Liceul ”Onisifor Ghibu” dar și Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Dej.

Inspectorul școlar general Marinela Marc mai spune că în interiorul școlilor, profesorii respectă normele de medicale de prevenire a pandemiei, dar situația se datorează părinților care dau buluc în fața unităților de învățământ fără a respecta distanțarea socială. Declarația lui Marc ni se pare un non sens, din moment ce 24 de profesori sunt infectați.

Băsescu cere testarea tuturor profesorilor

Acum două zile, Traian Băsescu a declarat pentru EVZ că primul lucru pe care autoritățile ar trebui să îl facă, este testarea profesorilor. „Primul lucru care trebuia făcut era ca profesorii să fie testați de Covid. Nu poți să spui dascălilor intrați la clasă, fără să știi dacă sunt bolnavi sau nu. Problema este că nimeni nu vrea să facă acest test”, a comentat Băsescu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: