Evenimentul Zilei > Actualitate > Crimă pentru câteva sticle de bere. Bătrână nevăzătoare omorâtă pentru 40 de euro
Crimă pentru câteva sticle de bere. Bătrână nevăzătoare omorâtă pentru 40 de euro

Crimă pentru câteva sticle de bere. Bătrână nevăzătoare omorâtă pentru 40 de euro

O bătrână a fost omorâtă, în apartamentul său din Milano, de doi tineri care au jefuit-o de câteva bijuterii în valoare de 40 de euro.

Crimă pentru câteva sticle de bere. Suspecți sunt doi bărbați sud-americani, Mario Abraham Calero Ramirez și Carlos Gabriel Velasco, care s-au întâlnit într-un parc, unde au pus la cale  acest jaf urmat de crimă. Crima a avut loc în 29 octombrie, în orașul Milano, Italia.

Cei doi au pândit-o pe femeie, în vârstă de 90 de ani, până a ieșit din casă și, după ce au strâns-o de gât, au forțat-o să intre înapoi. Speriată, femeia, pe numele său Fernanda Cocchi, a început să țipe, iar jefuitorii au ucis-o.

După uciderea femeii, cei doi presupuși criminali au adunat mai multe lucruri care li s-au părut de valoare. Este vorba despre un inel, un ceas și două coliere. Ei le-au vândut la un centru de amanet pentru 40 de euro, iar cu banii pe care i-au obținut și-au luat mai multe cutii de bere.

După câteva zile au fost reținuți de polițiști care au analizat mesajele de pe telefoanele mobile în care vorbeau despre crima comisă. Au fost dați de gol de pantalonii pătați de sânge pe care îi purta unul dintre ei și actele de identitate pe care le-au arătat la centrul de amanet, după cum relatează Gazeta Românească.

Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Reconstituirea crimei

Mario Abraham Calero Ramirez și Carlos Gabriel Velasco au fost reținuți, iar anchetatorii au reconstituit crima, în baza mărturisirilor acestora. Astfel, cei doi s-au întâlnit într-un parc, Sammartini, unde au băut coniac amestecat cu suc de portocale. Apoi au mers la imobilul în care locuia bătrâna, au acoperit vizoarele de la ușa acesteia și de la cea a unui vecin după care au așteptat.

Sursa foto: gazetaromaneasca.com

În momentul în care femeia a ieșit, unul dintre ei a prins-o de gât și i-a acoperit gura să nu țipe. Apoi au târât-o înapoi, în locuință și au trântit-o la pământ. Îngrozită, neînțelegând ce se petrece, femeia care era oarbă și bolnavă a început să țipe. Speriați, la rândul lor, cei doi au ucis-o cu un cuțit și cu un fier de călcat.

După comiterea crimei au luat cele câteva bijuterii și au fugit, dar nu înainte de a da foc apartamentului. Au sperat că astfel își vor acoperi urmele. Cei doi au reținuți după câteva zile și au fost arestați.