Un fermier din localitatea vasluiană Dumasca, în vârstă de 24 de ani, a primit zece ani de închisoare după ce a recunoscut că a ucis un cioban cu 20 de lovituri de bâtă din cauza unui presupus furt al mai multor oi.

Ionuţ Marin, proprietarul unei stâne din judeţul Vaslui, a comis crima în urmă cu trei luni şi a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor. Victima a fost un cioban în vârstă de 41 de ani.

Tânărul de 24 de ani a fost obligat de instanţă şi la plata unor daune morale către rudele bărbatului ucis, în sumă totală de 100.000 de lei, conform Mediafax.

Ciobanul a fost ucis pe un câmp din apropierea localităţii Dumasca, după ce oile acestuia s-au amestecat cu cele ale tânărului de 24 de ani. Primul care a ajuns la animale pe islaz a fost bărbatul de 41 de ani, cu o bâtă în mână. Ulterior, între cei doi a izbucnit un conflict legat de furtul unor oi.

Tânărul a reuşit să-i ia ciomagul fermierului, după care a început să-l lovească. “Autorul omorului a lovit victima de 15 ori cu bâta în spate şi de cinci ori în cap, iar în momentul în care victima s-a prăbuşit l-a pământ a lovit-o şi cu picioarele. Ulterior, după ce şi-a dat seama că şi-a ucis adversarul, bărbatul de 24 de ani a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a spus poliţiştilor că este autorul unei crime”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.