Incidentul înfiorător a avut loc în luna iulie, însă abia acum polițiștii și procurorii au reușit să îi identifice pe autorii omorului.

Descoperirea cadavrului unui bărbat într-o zonă din centrul Iașiului s-a transformat într-o anchetă complexă. După mai bine de două luni de cercetări, polițiștii și procurorii au ajuns o concluzia că au de-a face cu o crimă odioasă. Bătrânul de 74 de ani fusese omorât în bătaie de trei adolescenți, cel mai mare dintre aceștia având doar 17 ani, scrie Ziarul de Iași.

Criminaliștii spun că omorul a avut loc în noaptea de 8 spre 9 iulie. Cei trei adolescenți au observat pe o stradă intens circulată un bărbat care dormea pe spațiul verde.

Adolescenții l-au trezit din somn și i-au cerut bătrânului tot ce avea prin buzunare. Pensionarul s-a opus și a fost luat la pumni de cei trei copii. Un adolescent de 17 ani s-a dovedit a fi cel mai agresiv deoarece i-a aplicat omului cele mai multe lovituri.

Lăsat inconștient, bătrânul a fost jefuit de toți banii pe care-i avea prin buzunare, adică 14 lei. Apoi, pensionarul a fost lăsat să moară, notează sursa citată.

 

Cadavrul a fost descoperit pe 9 iulie de un trecător care a sunat la 112. Medicii de la ambulanță chemați la fața locului nu au putut face altceva decât să constate decesul.

 

Legiștii susțin că bătrânul a murit din cauza numeroaselor lovituri pe care le-a primit în zone vitale. În urma cercetărilor, procurorii i-au identificat pe autorii crimei. Este vorba despre trei adolescenți care și-au recunoscut fapta.

Agresorii sunt cercetaţi într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie. Irinel Petronel T., cel mai agresiv dintre cei trei adolescenți acuzați de crimă, a fost arestat pentru 30 de zile de către judecători.