Crima de la Grădina Botanică. Gest disperat al tatălui Melisei, eleva ucisă la Craiova

Crima de la Grădina Botanică. Gest disperat al tatălui Melisei, eleva ucisă la Craiova Poliție. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Tatăl Melisei, eleva ucisă în Grădina Botanică din Craiova anul trecut, a făcut un gest disperat la audierile de la tribunal. Bărbatul a arătat că este copleșit de durere din cauza pierderii fiicei sale.

Tatăl tinerei înjunghiată mortal în Grădina Botanică din Craiova a lovit cu pumnii  caroseria dublei în care era transportat criminalul. A fost nevoie de intervenția jandarmilor, pentru ca lucrurile să nu degenereze. Potrivit procurorilor, asasinul adolescentei și-ar fi premeditat atacul. El le-ar fi spus anchetatorilor că  plecat de acasă cu gândul de a ucide pe cineva, deoarece nu suportă să vadă „oameni fericiți".

Crima de la Grădina Botanică. Gest disperat al tatălui victimei

proces, Justiție

Sursă foto: Pixabay

Alexandru Fojică, fost elev al Colegiului Militar Craiova,  este acuzat de omor și tentativă de omor. El susține că nu știe cum a ajuns cuțitul în ghiozdanul său, însă, își amintește de ce a mers în Grădina Botanică din Craiova: să-și limpezească gândurile, după o supărare de la școală. Astfel, i-a întâlnit pe Melisa și prietenul său, moment în care i-a atacat. Melisa nu a supraviețuit, în ciuda eforturilor medicilor.

Melisa și Emi au fost înjunghiați în după-amiaza zilei de 28 iunie 2023, în Grădina Botanică din Craiova.  Tânărul, care a suferit răni grave, a fost internat în stare critică la ATI, dar a supraviețuit. Polițiștii l-au prins la scurt timp pe criminal, care a fost arestat preventiv. La 1 februarie ac, la Tribunalul Dolj a început procesul pe fond în acest caz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Familia, colegii și prietenii adoescenților atacați sunt și acum în stare de șoc și cer pedeapsa cu închisoare pe viață pentru agresor, inclusiv în mediul virtual.

Expertiza psihiatrică va stabili dacă agresorul a avut sau nu discernământ

Tribunal Dolj

Sursă foto: portal-just.ro

Adolescentul acuzat de omor și tentativă de omor va fi expertizat psihiatric, o procedură legală prin care se stabilește dacă a avut discernământ la săvârșirea faptelor. În cazul în care se va considera că nu a gândit limpede când a comis atacul, Alexandru Fojică riscă și-ar putea executa pedeapsa la un spital de psihiatrie. Până la pronunțarea unei decizii definitive, adolescentul acuzat de omor beneficiază de prezumția de nevinovăție.