Potrivit anchetatorilor, bărbatul şi-a lovit soţia cu o bâtă, iar după ce aceasta a leşinat, a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc.

Femeia a suferit arsuri pe o treime din suprafaţa corpului şi a murit a doua zi după incident, fiind lăsată să zacă în casă, pe pat. În acest interval, soţul femeii nu a solicitat intervenţia medicilor. 

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că s-a enervat, întrucât femeia ar fi consumat în exces băuturi alcoolice. Cei doi soţi pregăteau nunta fiicei lor, programată peste două săptămâni.

Bărbatul a fost iniţial reţinut, după care judecătorii Tribunalului Iaşi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Primarul localităţii Ciorteşti, Alina Apostol, a declarat pentru News.ro că oamenii din localitate sunt şocaţi de fapta comisă de dascălul bisericii şi că nimeni nu-şi explică de ce bărbatul a acţionat cu o asemenea cruzime.

”Este şocant. Erau o familie normală, iar bărbatul nu era cunoscut ca fiind violent. Urmau să-şi mărite fata peste două săptămâni, au împărţit şi invitaţiile la nuntă. Faptul că soţia a băut nu e un motiv să nu ai discernământ şi să-i dai foc. E îngrozitor. Bărbatul a lucrat şi în străinătate o perioadă, nimic nu anunţa gestul pe care l-a făcut. Lumea e terifiată, nimeni nu-şi explică cum un om al bisericii poate face aşa ceva”, a declarat edilul comunei Ciorteşti, Alina Apostol.