Evenimentul Zilei > International > CREȘTINISMUL – Inamicul nr.1 al ISIS. La fiecare 5 minute, un creștin este UCIS pentru credința lui!
CREȘTINISMUL – Inamicul nr.1 al ISIS. La fiecare 5 minute, un creștin este UCIS pentru credința lui!

CREȘTINISMUL – Inamicul nr.1 al ISIS. La fiecare 5 minute, un creștin este UCIS pentru credința lui!

Statul Islamic a publicat o ediție revăzută și adăugită a broșurii sale de propagandă, Dabiq, care stabilește clar că principalul inamic al grupării teroriste este Creștinismul.

Coperta înfățișează un steag negru al ISIS fluturând deasupra Vaticanului. Broșura prezintă dorința grupării de a cuceri Roma și de „a rupe Crucea”, potrivit rețelei israeliene de știri Arutz Sheva.

Potrivit unor tradiții islamice, cucerirea Ierusalimului, Constantinopolelui (Istanbul) și Romei va fi semnul venirii mântuitorului islamic, numit Mahdi.

Declarația de război făcută creștinismului vine pe fondul agravării persecuțiilor la care creștinii sunt supuși nu doar în Orientul Mijlociu, dar chiar și în Occident. Statul Islamic a executat sute, poate mii de creștini în Irak (un număr cel puțin egal au căzut victime rebelilor din Siria). La ora actuală, în Bagdad se mai află o sută de mii de creștini, iar forțele ISIS sunt la 12 kilometri de porțile orașului.

O conferință de presă comună între Ambasada Internațională Creștină de la Ierusalim (ICEJ) și Congresul Mondial Evreiesc a avut loc în Ierusalim la începutul acestei săptămâni pentru a discuta situația teribilă în care se află creștinii, informează sursa citată.

„În ultimii zece ani, în Orientul Mijlociu, au fost uciși câte o sută de mii de creștini anual. Asta înseamnă că un creștin este ucis la fiecare cinci minute pentru credința lui”, declara în septembrie Părintele Gabriel Nadaf în fața Consiliului Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Pe măsură ce Islamul radical s-a răspândit în Orientul Mijlociu, cu largul concurs al administrației Obama, care a încurajat revoluțiile din „Primăvara arabă”, comunitățile creștine sunt supuse unor persecuții crâncene în țări care până în 2010 erau tolerante: Egipt, Libia, Irak sau Siria.

În Siria, rebelii, având legături strânse cu Al-Qaida, îi amenință pe creștini cu moartea, dacă nu acceptă să se alăture lupte împotriva regimului Al Assad.

Nici Iranul nu face excepție: regimul de la Teheran a prezentat ca pe un exemplu știrea despre arderea buzelor unui creștin care a îndrăznit să mănânce de Ramadan.