Ministrul grec al apărării,Panos Kammenos, a descris Turcia folosind termeni precum "un dușman care continuă să ne provoace" și a anunțat că a ordonat detașarea a unui număr suplimentar de 3.500 de militari în Marea Egee și a 3.500 de militari de-a lungul graniței cu Turciei, în regiunea Tracia din Grecia.
"Dacă au curaj, să îndrăznească numai să atace măcar un centimetru din teritoriul nostru… grecii, uniți, îi vor zdrobi", a declarat domnul Kammenos în cadrul unui exercițiu al forțelor de rezerviști, desfășurat pe insula Ikaria din estul țării, la 4 aprilie.
Grecia și Turcia rămân pe poziții opuse cu privire la granițele aeriene și maritime din Marea Egee, precum și cu privire la drepturile de forare a petrolului și a gazelor naturale din largul coastei Ciprului, insulă divizată de zeci de ani în zona greacă, respectiv turcă.
Arestarea a doi grăniceri greci care s-au rătăcit pe teritoriul turc în luna martie, în timp ce efectuau o misiune de rutină de patrulare, a înrăutățit și mai mult relațiile dintre cele două țări. Soldații sunt încă ținuți în Turcia.
"Avem nevoie ca întregul popor grec să fie vigilent în confruntarea cu un adversar, un inamic care continuă să ne provoace", a declarat domnul Kammenos.
"Nu suntem nici înfricoșați, nici îngenuncheați de provocările, amenințările și insultele lor. Din contră, ne fac mai puternici ", a adăugat acesta.
Kammenos, care conduce micul partid de dreapta Grecii Independenți, este partener minoritar în cadrul guvernului premierului de stânga, Alexis Tsipras.