Evenimentul Zilei > Actualitate > Crește numărul persoanelor reținute în cazul crimei din Piața Constituției
Crește numărul persoanelor reținute în cazul crimei din Piața Constituției

Crește numărul persoanelor reținute în cazul crimei din Piața Constituției

Poliţia Capitalei a anunţat, vineri seara, reţierea celei de-a opta persoană implicată în omorul din Piaţa Constituţiei. 

”În cazul de omor din noaptea de 29 septembrie s-a dispus cea de-a opta măsură de  reţinere faţă de o persoană, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, se arată într-un comunicat transmis, vineri seară, de Poliţia Capitalei.

În urma unei acţiuni a poliţiei care a avut loc vineri dimineața și în care au fost implicate zeci de echipaje, s-au efectuat 20 de percheziţii în zona Petricani – Lacul Tei din Capitală. Desfășurarea de forțe a avut ca obiectiv capturarea unui bărbat suspectat în cazul crimei produse la sfârşitul săptămânii trecute, în Piaţa Constituţiei.

Magistrații Tribunalului București au decis arestarea preventivă a celor șase persoane implicate în crima din Piața Constituției, considerând că aceștia nu pot beneficia de o măsură mai blândă, date fiind gravitate faptelor și consecințele lor.

Judecătorii arată că cei șase ar fi avut posibilitatea și pârghiile necesare rezolvării conflictului, dar au manifestat dezinhibiție și lipsa de respect față de lege.

„Având în vedere gravitatea faptelor, determinată de natura şi consecinţele lor, de pericolul sporit pe care îl reprezintă, de valorile sociale ocrotite de lege dar lezate prin activitatea inculpaţilor, respectiv dreptul la viaţă şi la integritate corporală, cu atât mai mult cu cât evenimentul s-a derulat într-o zonă publică în centrul oraşului, într-un areal în care îşi desfăşoară activitatea o serie de instituţii importante ale statului, ceea ce denotă corelativ o dezinhibiţie totală a inculpaţilor şi o vădită lipsă de respect faţă de lege, judecătorul apreciază că (…) privarea de libertate a inculpaţilor, sub forma arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”, se arată în motivarea arestării preventive a celor șase inculpați.

Judecătorii consideră că o măsură mai blîndă, precum controlul judiciar sau arestul la domiciliu nu ar oferi garanții pentru eliminarea riscurilor desfășurării anchetei.

„O măsură mai blândă, cum ar fi controlul judiciar sau arestul la domiciliu, aşa cum a solicitat apărarea inculpaţilor, neprezentând suficiente garanţii pentru eliminarea vreunui risc care ar putea afecta desfăşurarea în bune condiţiuni a procedurilor judiciare, cu atât mai mult cu cât pentru parte dintre inculpaţi se solicită măsuri alternative în condiţiile în care se susţine că nu sunt probe în legătură cu implicarea acestora în contextul infracţional”, mai arată judecătorii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a precizat că a avut loc 21 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, mai multe persoane urmând să fie duse la audieri.

În 29 septembrie, în jurul orei 22.30, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, în legătură cu un conflict între mai multe persoane, pe raza sectorului 5, în Piaţa Constituţiei, iar la faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje de poliţie de pe raza sectorului 5, precum şi ale Brigăzii Rutiere.

În urma conflictului un bărbat a fost rănit, iar ulterior a murit din cauza rănilor suferite. Celălalt bărbat implicat în confliect a fost rănit, suferind un traumatism la nivelul capului şi primind îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind dus la audieri.

După acest grav incient, Poliţia Capitalei a anunţat suplimentarea dispozitivului de ordine publică în zona Piaţa Constituţiei, urmând ca echipe mixte de patrulare, să asigure în permanență zona.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.