De ce au aprobat așa ceva? Păi, spune plenul, trebuie să-i responsabilizăm pe părinți să nu-și mai abandoneze odraslele în cârca instituțiilor statului.Copilașii au nevoie de părinții lor mai ales la vârsta de trei-patru anișori, au chibzuit adânc mințile luminate din Parlament.

Potrivit inițiatorilor propunerii legislative, “este esențial ca ambii părinți să participe la creșterea și educarea copiilor lor, să petreacă timp cu ei, pentru a le asigura confortul emoțional și stabilitatea de care au nevoie în dezvoltarea lor. În plus, părinții trebuie să înțeleagă impactul emoțional negativ pe care îl are separarea, chiar și pentru câteva zile, de copiii lor în vârstă de până la trei ani”.

Măi, să fie! Înduioșător câtă grijă au de copiii noștri! Odată cu noile modificări sunt eliminate și prevederile care stabileau că acele creșe funcționau cu program de lucru de 5 zile pe săptămână în regim "non-stop", adică de la ora 7.00 a zilei de luni și până vineri, la ora 19.00. Te doare capul!

Incapabili să construiască ceva pentru că în tărtăcuțele lor cam bate vântul, aleșii neamului se tot opintesc de vreo 25 de ani să demoleze și ce a mai rămas de pe vremea împușcatului.

În chestie sunt creșele, atâtea câte mai sunt. Ar fi asemenea creşe în 17 județe din țară unde părinții își abandonează micuții de luni până vineri, am aflat noi din textul redactat de inițiatorii acestei idioțenii fără margini.

În loc să înlesnească mai multe, cât mai multe posibilități pentru îngrijirea copiilor, adaptându-le pentru toate situațiile, aleșii neamului se screm să pună pe butuci și variantele care mai sunt funcționale. Habar n-au ce ar trebui făcut și mai rău decât atât nici măcar nu le pasă!

Că familiile care au riscat să aducă pe lume copii în România democratică au făcut-o pe riscul lor, asta știm. N-aveți creșe, n-aveți grădinițe, n-aveți bani de bonă și munciți zi-lumină? Ne pare rău, trebuia să vă gândiți și să stați liniștiți la locurile voastre. De ce v-ați legat la cap dacă nu v-a durut, ne spun cei pe care îi plătim regește să-și bată joc de noi. Acţionează ca nişte găini bete, de parcă n-ar şti cât de greu punem pe masă pâinea noastră cea de toate zilele pe care ne-o mănâncă ei trei sferturi. Nici că le pasă că zeci de grădiniţe, creşe şi cămine au fost nevoite să pună lacătul pe ușă pentru că tot ei, minţile creţe din Parlament, au tăiat la sânge finanţările, iar pe primari îi doare în pixul cu care semnează licitaţiile trucate când e vorba să dea un ban în plus pentru aşa ceva.

Dar știți ce? Am și eu o propunere. Propun să-i desființăm pe tipii ăștia din ambele camere pentru că este esențial să-i trimitem acasă să se ocupe de ce știu ei mai bine. Pentru că este esențial ca parlamentarii să parlamenteze mult timp cu familiile lor, pentru a le asigura  confortul și stabilitatea de care au nevoie în dezvoltarea lor. În plus, ei trebuie să înțeleagă impactul emoțional negativ pe care îl avem cu toții atunci când îi vedem pe la televizor deschizând gura şi debitând prostiile cu care desfigurează România.