Europa ar putea fi primul continent care va implementa acest nou sistem. Guvernul britanic îl numește strategic “10 friends and family”. Această strategie ar permite să fii cu zece prieteni sau cu membrii din familie pentru a face  sport, a merge la o bere sau chiar la cină.
Principiul general al unei bule sociale este că fiecare familie are voie să interacționeze doar cu una sau două alte familii. Ideea este de a ajuta la ușurarea stresului emoțional. Până în prezent, Belgia, Germania, Marea Britanie, Noua Zeelandă sunt gata să adopte bulele sociale.
Psihologul Linda Papadopoulos  a declarat pentru Market Watch:„După aproape două luni de izolare, timp în care nu şi-au putut vedea familiile, prietenii, colegii… cred că oamenii vor vedea acest lucru ca pe un progres binevenit”.
Rory Sutherland, om de știință și vicepreședinte al agenției Ogilvy, a menționat: „Propunerea bulelelor sociale are un sens epidemiologic perfect, dar…şi continuă: din punct de vedere psihologic, nu sunt deloc sigur că funcționează.

El a adăugat: „Cred că se încadrează în categoria „științe excelente, politici proaste”.

Stefan Flasche, profesor la catedra de epidemiologie de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, a detaliat într-un post recent pe blog, despre importanța acestor bule.

Cine va intra în „balonul” tău?

Această „metodă cu privire la contactul social, copiilor li s-ar permite să se stea cu prietenii lor, existând un risc foarte mic de infecție sau transmitere  celor care nu fac parte din grupul lor”, a spus Flasche. Acelaşi lucru îl pot face familiile cu prietenii apropiaţi.

De asemenea, nu vă faceți griji cu privire la aplicarea acestor bule, guvernul ar putea folosi aplicații pentru smartphone-uri unde ar urmări și localiza pe cei care încalcă legile.