Evenimentul Zilei > Monden > Creatură neobișnuită și înfricoșătoare. Peștele cu dinți umani
Creatură neobișnuită și înfricoșătoare. Peștele cu dinți umani

Creatură neobișnuită și înfricoșătoare. Peștele cu dinți umani

Pescarii au capturat într-un lac din Carolina de Nord, SUA, un pește rar, cu dinți asemănători celor umani. Pește „sheepshead” are mai multe rânduri de molari cu care poate, cu ușurință, să zdrobească prada. 

Imaginea cu peștele cu dinți „umani” a fost distribuită săptămâna aceasta, pe Facebook, de către Jennette’s Pier, o destinație de pescuit din Nag’s Head, Carolina de Nord.

Acesta a fost identificat ca fiind un pește „sheepshead”, care are mai multe rânduri de molari pentru zdrobirea prăzii. Peștele pare să fi primit acest nume datorită faptului că gura sa arată ca gura unei oi.

„Este o captură foarte bună și are un gust foarte bun”, a spus pescarul care l-a prins, potrivit stirileprotv.ro.

Postarea a strâns multe comentarii amuzante: „De aici vin protezele dentare?”, a scris un utilizator, în timp ce altul a scris: „Peștele ăla are dinți mai buni decât mine”.

Peștele Cap de Oaie se asemănă cu peștele Pacu

Totuși, peștele Cap de oaie nu este singurul pește cu dinți ca om. Peștele Pacu are, de asemenea, dinți care seamănă cu dinții umani. Diferența dintre Pacu și Capul de oaie este, însă, că cel din urmă are doar câțiva dinți care seamănă cu cei de om.

Peștele Pacu este un pește de apă dulce, care este foarte comun în bazinele râurilor Amazon și Orinoco din Amazonia. Această rasă de pește este legată și de terifianta familie piranha. Ambii sunt membri ai familiei Serrasalminae, dar au obiceiuri alimentare foarte diferite.

Piranha au dinți foarte ascuțiți și sunt carnivori. Peștele Pacu preferă să mănânce legume și este mai mult un omnivor. Dinții peștelui Pacu sunt mult mai pătrați decât cei ai rudelor lor piranha.

Și peștele Pacu este, de asemenea, o delicatesă care este servită în unele restaurante. Este prăjit, ceea ce vă permite să mâncați cea mai mare parte a acestui pește, deși probabil că în general oamenii evită capul. Când gura Pacu este închisă, abia dacă se observă că este diferită de orice alt pește. Dar, odată ce se deschide larg, poate provoca coșmaruri.