Trupul neînsuflețit al creaturii era deja în stare avansată de descompunere, atunci când cercetătorii au ajuns la el. Experții spun că ar putea fi vorba de o balenă, un delfin foarte mare sau ceva cu totul și cu totul diferit, relatează Live Science.

Trupul neînsuflețit al animalului descoperit. Sursa FOTO: Nambian Dolphin Project/Caters News

După ce au măsurat rămășițele și au analizat forma capului creaturii marine, oamenii de știință au ajuns la concluzia aproape certă că este vorba de balena cu cioc a lui Cuvier (Ziphius cavirostris). Un astfel de animal nu a mai fost văzut în Namibia din anii 2000, conform unui dintre principalii experți responsabili cu investigația, Simon Elwen, de la ONG-ul Proiectul Delfin din Namibia. Cercetătorul este și unul dintre cei care a descoperit creatura misterioasă.

„Am fost chiar surprins. Aceste animale sunt văzute foarte rar în apă, așa că să le vedem pe uscat este foarte unic”, a spus Elwen.

Mamiferele se găsesc pe întregul glob pământesc și tind să trăiască în ape temperate, subtropicale sau tropicale. Pot ajunge să cântărească până la 3 tone și să crească în lungime până la 7 metri, conform Administrației Naționale a Oceanelor și Atmosferei (NOAA). Au un cap „de gâscă” cu o linie a fălcii care este înclinată în sus, făcându-le să pară că zâmbesc constant.