Evenimentul Zilei > Actualitate > Fanii au decis: Gică Craioveanu este cel mai bun fotbalist din istoria lui Getafe
Fanii au decis: Gică Craioveanu este cel mai bun fotbalist din istoria lui Getafe

Fanii au decis: Gică Craioveanu este cel mai bun fotbalist din istoria lui Getafe

Cotidianul „Marca” a realizat un sondaj în care microbiștii au fost invitați să voteze cei mai importanţi/iubiți jucători din istoria cluburilor din La Liga.

În ceea ce privește clubul Getafe, Gheorghe Craioveanu (51 de ani) este lider în acest demers, stângând peste 4.000 de voturi. În urma sa sunt Casquero (1.800 de voturi), Abbondanzieri (1.300 de voturi) şi Jorge Molina (1.200 de voturi).

Gică Craioveanu a debutat în fotbalul din Spania în 1995, după ce a plecat de la Universitatea Craiova la Real Sociedad, unde a activat până în 1998 (90 de meciuri/26 de goluri). Apoi, s-a transferat la Villareal și a jucat pentru „Submarinul galben” timp de 4 sezoane (120 de meciuri/28 de goluri). A devenit jucătorul lui Getafe în 2002, iar la acest club și-a încheiat cariera după patru ani (120 de meciuri/16 goluri). A strâns 330 de meciuri în prima ligă spaniolă de fotbal şi a marcat peste 70 de goluri.

„(n.red. Te aşteptai să fii declarat cel mai iubit jucător din istoria lui Getafe?) Da, mă aşteptam. De ce? Nu e frumos să spun eu, dar trebuie să spun, pentru că atunci când s-a votat la Getafe pentru statuie, m-au votat 70 la sută dintre suporteri. Ceea ce e uriaş. Eu am fost un jucător iubit şi le mulţumesc celor care m-au votat.

Statuia există, dar am auzit că au furat-o de pe soclu. D-asta n-am păr, că au făcut caca porumbeii”, a spus Gică Craioveanu, potrivit telekomsport.ro

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: