Evenimentul Zilei > Actualitate > CRAIOVA, CUIBUL JIHADISMULUI în România. JUNIORUL TERORIST, influenţat de GINECOLOGUL TERORIST şi de LIBANEZII de la Medicină? SRI a destructurat CELULA TERORISTĂ
CRAIOVA, CUIBUL JIHADISMULUI în România. JUNIORUL TERORIST, influenţat de GINECOLOGUL TERORIST şi de LIBANEZII de la Medicină? SRI a destructurat CELULA TERORISTĂ

CRAIOVA, CUIBUL JIHADISMULUI în România. JUNIORUL TERORIST, influenţat de GINECOLOGUL TERORIST şi de LIBANEZII de la Medicină? SRI a destructurat CELULA TERORISTĂ

Cazul tânărului de 17 ani, reţinut marţi de DIICOT pentru propaganda jihadistă aduce aminte de o altă operaţiune în care a fost anihilată o celulă teroristă în Craiova.

Se întâmpla în 2013, când o grupare de libanezi şi români suspectată de pregătirea unor acţiuni teroriste a fost monitorizată mai mult de un an de SRI. Membrii reţelei voiau să formeze celula teroristă la Craiova prin aducerea altor cetăţeni libanezi. În această poveste a fost implicate la acea vreme şi soția unui jandarm de la Gruparea Mobilă Craiova.

Astfel, în luna aprilie 2013, principalul suspect, Hussein Kassem Ghzayel, de 34 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Dolj. Ofiţerii BCCO Craiova, sprijiniţi de luptătorii de la Intervenție Rapidă şi coordonaţi de un procuror al DIICOT, au efectuat atunci mai multe percheziţii la domiciliile altor membri suspectati că făceau parte din gruparea coordonată de medicul libanez.

Anchetatorii au descoperit că Hussein Kassem Ghzaye ar fi încercat să livreze arme unor grupări Hezbolah. Ajutat de complicii săi, acesta ar fi intenţionat să trimită transporturile în zone militare fierbinţi din Liban, Palestina şi Siria.

Reţeaua s-ar fi ocupat şi cu aducerea mai multor libanezi la Craiova şi cu înscrierea acestora la Facultatea de Medicină. Anchetatorii suspectau că libanezul Hussein s-a înrolat în gruparea paramilitară Hezbolah şi a participat la mai multe misiuni de luptă când avea 16 ani. Ulterior, acesta a ajuns în Romania şi s-a inscris la Medicină, devenind rezident la ginecologie.

Pornind de la acest subiect, ar trebui cercetat dacă nu cumva tânărul de 17 ani din Craiova ar fi putut avea o legătură cu anumite personaje implicate în povestea de mai sus sau dacă nu cumva – în afară de cele ştiute până în prezent despre radicalizarea lui – acesta a fost aprins de scânteia acestei operaţiuni.

MAI MULTE DETALII DESPRE GINECOLOGUL TERORIST CITIŢI AICI.

FEMEIE TERORISTĂ reţinută la Calafat

Zona de sud a ţării se pare că este o atracţie pentru fanaticii jihadişti. La 13 octombrie 2015, cererea de extrădare a ziaristei turce suspectată de terorism, Zulfyie Bilgin, a fost respinsă definitiv de ÎCCJ, care nu a admis contestaţia Parchetului Curţii de Apel Craiova la decizia prin care s-a refuzat extrădarea de către Curtea de Apel Craiova.

Zulfyie Bilgin se semna sub pseudonimul Denise şi era reporter în Belgia pentru postul Sterk TV. Aceasta a fost preluată de poliţiştii de frontieră de la PTF Calafat, de la omologii bulgari, la data de 14 septembrie, după ce aceştia au avut suspiciuni în legătură cu documente eliberate de autorităţile belgiene.

În urma unor verificări s-a stabilit că turcoaica era dată în urmărire de Interpol, fiind suspectă de comiterea unor atentate în Turcia. Ea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în vederea extrădării de Curtea de Apel Craiova, care ulterior a hotărât să nu o mai extrădeze şi a decis chiar eliberarea acesteia.