Evenimentul Zilei > Actualitate > Crăciunul e aproape! Cum să îngrijim corect bradul de Crăciun
Crăciunul e aproape! Cum să îngrijim corect bradul de Crăciun

Crăciunul e aproape! Cum să îngrijim corect bradul de Crăciun

Deși iarna încă nu și-a făcut apariția cu seriozitate, nu este deloc devreme să ne gândim la Sărbătorile de iarnă, mai ales în acest an atipic, când vom petrece cel mai mult timp acasă. Așa că, de ce să nu ne creăm un microclimat sănătos, prietenos, proaspăt, în care să ne simțim bine? Iar în tot acest decor, să plasăm un brad natural pe care să-l îngrijim corect, pentru a ne bucura cât mai mult timp de prezența și mirosul lui.

De câțiva ani, la noi în familie, există dilema: brad natural sau brad artificial pentru Crăciun?

Bradul natural să fie tăiat sau cu rădăcină? Fiecare și-a susținut alegerea, cu argumente pro și contra, iar de-a lungul anilor am încercat toate variantele. 

Astăzi am decis să scriu despre cum se întreține un brad natural tăiat astfel încât să-l păstrăm proaspăt cât mai mult timp.

 

  1. Tratați brazii adevărați ca și florile tăiate

Trebuie să tratăm brazii tăiați ca și cum ar fi flori tăiate, să le asigurăm apă proaspătă tot timpul.  Fără rădăcini, cu ajutorul apei și al substanțelor nutritive, putem menține prospețimea acestora timp îndelungat.

Ce brad de Crăciun e indicat să cumperi

 

  1. Tăiați capătul tulpinei înainte de a-l pune în apă

După ce cumpărăm bradul natural, înainte de a-l monta în suport, tulpina acestuia mai trebuie puțin tăiată, pentru a expune țesut proaspăt, care să absoarbă apa și substanțele nutritive. Dacă există posibilitatea, țineți bradul cumpărat pentru o noapte sau două afară, într-o găleată cu apă, în grădină sau pe balcon, pentru a absorbi cât mai multă umezeală și a se hidrata bine.

Ce brad de Crăciun e indicat să cumperi

 

  1. Asigurați-vă că suportul dvs. este potrivit

Când aduceți bradul în casă, montați-l într-un suport potrivit, în care să-l puteți uda regulat, precum plantele de apartament. Poate un suport de ghiveci frumos, sau o farfurie decorativă pe care să așezați suportul tradițional sunt soluții la îndemână. 

 

  1. Udați bradul cu limonadă

Se pare că brazii de Crăciun sunt adevărați băutori de limonadă. Se poate amesteca apă cu zahăr pentru a “hrăni” bradul, sau puteți folosi pliculețe cu substanțe speciale pentru flori tăiate, disponibile în florării.

 

  1. Nu așezați bradul lângă calorifer sau altă sursă de căldură

Căldura directă degajată de acestea grăbesc procesul de uscare a bradului, scurtându-i astfel viața. Plasați-l într-o zonă mai îndepărtată de calorifer,  eventual lângă ușa balconului, pentru a-i furniza mai des aer proaspăt.

 

Poate părea prematur interesul pentru achiziționarea bradului de Crăciun, dar, în contextul actual Covid, pregătirea și organizarea din timp a tuturor celor necesare Sărbătorilor de iarnă ne poate ține în siguranță și ne asigură un confort psihic atât de necesar în această perioadă.