Evenimentul Zilei > Actualitate > Crăciun cu peripeții la peste 3.000 de persoane
Crăciun cu peripeții la peste 3.000 de persoane

Crăciun cu peripeții la peste 3.000 de persoane

Pe 24 și 25 decembrie, pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, echipajele SMURD au acționat la 1.838 de cazuri pentru acordarea primului ajutor și 1.559 de persoane au apelat serviciul de Ambulanță București – Ilfov.

Dintre cele 1.559 de persoane la care s-a prezentat ambulanța, 924 au fost cod roșu și galben de urgență. 23 de persoane au suferit luxații, fracturi și entorse, iar 264 de cazuri au fost cu afecțiuni digestive, restul fiind diverse situații pentru care ambulanța a fost chemată. În Capitală, în această perioadă, asistența medicală de urgență a fost asigurată de nouă spitale.

Două zile de foc au avut și echipajele SMURD, care au asistat medical 1.856 persoane, 15 persoane fiind salvate din incendii sau alte situații deosebite. „Reamintim cetățenilor ca în această perioadă să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe”, au declarat reprezentanții IGSU. Pompierii militari rămân în continuare în alertă pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat. Până în prezent au fost zilnic la datorie peste 5.100 de pompieri. Comparativ cu Crăciunul de anul trecut, au fost înregistrate cu 11 evenimente mai puțin.

Nici Salvamontul nu a fost ocolit de apeluri în care li s-a solicitat ajutorul. Astfel, Dispeceratul Național Salvamont România a primit 39 de apeluri de urgență, cele mai multe fiind pentru Salvamont Predeal. Aceștia au intervenit în ajutorarea turiștilor care au suferit accidente pe pârtiile de schi sau în afara acestora, sau au fost surprinși de viscol pe munte, ori s-au rătăcit.