Evenimentul Zilei > Social > Cozmin Gușă: EvZ a reușit să „dezinhibeze” felul în care era comentată și analizată realitatea românească
Cozmin Gușă: EvZ a reușit să „dezinhibeze” felul în care era comentată și analizată realitatea românească

Cozmin Gușă: EvZ a reușit să „dezinhibeze” felul în care era comentată și analizată realitatea românească

Multe ziare au aparut dupa 1989, prea multe dintre ele au disparut insa treptat nerezistand regulilor concurentiale. Alte ziare, apartinand "oranduirii socialiste", s-au rebranduit si cateva rezista inca si azi in formule editoriale modificate de multe ori in ultimii 30 de ani.

EVZ sau „BULINA ROSIE” a marcat insa ca niciun alt ziar dezbaterea cotidiana in cei 28 de ani pe care-i sarbatoreste azi, fiind in acelasi timp si „scoala de jurnalisti” care populeaza majoritar azi redactiile romanesti.

Marele merit la aparitia EVZ este ca a reusit sa „dezinhibeze” felul in care era comentata si analizata realitatea romaneasca, avand o abordare editoriala spectaculoasa, de tip occidental, deziderat la care ravnim cu totii inca din 1989.

Merita amintiti si felicitati toti jurnalistii si editorialistii care-au contribuit la aceasta performanta, dar dac-as face-o as umple cateva pagini cu sutele de nume care-ar trebui insirate, element care in sine vorbeste despre performanta.

Pe primii 3 cei mai notorii o sa-i amintesc insa, incepnad cu „Fondatorul” Ion Cristoiu, trecand pe la Cornel Nistorescu si incheind cu Dan Andronic, directorul de azi.

„La multi ani, EVZ!”, si va doresc (si ne doresc!) sa ramaneti o tribuna a civismului, intr-o perioada in care vom avea nevoie de asta poate mai mult decat oricand!