Evenimentul Zilei > Politica > Cozmin Gușă: Adevăratul suspect al zilei este Dan Voiculescu
Cozmin Gușă: Adevăratul suspect al zilei este Dan Voiculescu

Cozmin Gușă: Adevăratul suspect al zilei este Dan Voiculescu

Într-o intervenție la Realitatea TV, analistul politic a vorbit despre scandalul Bercea Mondial - Mircea Băsescu, apreciind că păpușarul din umbră este nimeni altul decât Dan Voiculescu.

"În mod evident, este un caz unghiular, pe de o parte legat de manifestările publice la nivelul instituțiilor publice din România, pe de altă parte la nivelul vectorilor publici și aici mă refer cel puțin la prim-ministru și la președintele României. Amândoi au dat câte o probă de responsabilitate la nivel declarativ. Traian Băsescu a avut un mesaj responsabil, dureros, parțial auto-culpabil, pe de altă parte, la nivelul premierului, ca să-l citez pe Ion Cristoiu, nu pot să ies din acea grilă de iresponsabil vesel, într-un moment destul de dificil pentru credibilitatea statului român. Dar aici am ajuns, poate am ajuns la fundul sacului. Domnul Ponta nu s-a încărcat cu responsabilitate și încearcă să joace politicianist. Nu putem să nu sesizăm aici, într-un caz foarte complicat, cred că astăzi suntem la începutul unei perioade, în care apropo de statul de drept, se joacă meciuri importante. Sunt multe lucruri ciudate. Faptul că un interlop ca Bercea, care a terorizat comunități întregi, este luat de bun de posturi de televiziune de mare audiență, cele din siajul PSD – Antena 3 și România TV – nu este un lucru care să mulțumească pe nimeni în țara asta care vrea liniște și corectitudine. Bercea e un interlop, Mircea Băsescu a căzut într-o capcană, probabil că va plăti, dar a-l credibiliza pe un interlop ca Bercea, printr-un avocat al interlopilor care este domnul Pavel Abraham, cu trecutul domniei-sale extrem de chestionabil, să-l văd ca pe un vector al corectitudinii și nu merită această ștampilă domnul Abraham, e distanță foarte mare la care opinia publică nu trebuie să marșeze. Nu pot să observ, ca o ciudățenie, că domnul Bercea, probabil un analfabet, care nu știe să citească și să scrie, are niște fraze foarte precise, legate de vârful instituțiilor statului cu rol în reformarea justiției și mă refer la doamna Livia Stanciu și la doamna Kovesi. Să-l credibilizăm pe Bercea care vorbește despre șpăgi care ar fi fost primite de aceste două doamne, asupra cărora nu avem motive să ne îndoim de corectitudinea dânselor”, consideră Cozmin Gușă.

Analistul politic atrage atenția asupra strategiei adoptate de Dan Voiculescu, care dorește cu tot prețul să decredibilizeze justiția și să câștige timp pentru a i se prescrie faptele înainte de a fi condamnat.

"Și dacă mă uit la postul domnului Voiculescu și la Antena 3 care încearcă să credibilizeze asemenea ipochimene, pot să mă gândesc la un instinct de conservare al domnului Voiculescu care nu are altă șansă în acest moment decât să decredibilizeze justiția, vârful Parchetului și să câștige timp ca să i se prescrie faptele, care nu că nu există. După mine, suspectul principal al acestei zile, nu este Bercea, nici Mircea Băsescu, ci Dan Voiculescu.
Băsescu a jucat corect, nici nu avea ce să facă. Neamurile ți le dă Dumnezeu. Președintele nu stăruie în a discuta despre asta. Din punct de vedere al mesajului public, Băsescu a jucat corect, în rest, aștept informații de la instituțiile statului legat de posibila implicare a lui Dan Voiculescu", a conchis Cozmin Gușă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.