Totul a început după ce George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani, a fost ucis imediat după ce a fost reținut de poliția din Minneapolis, pe motiv că ar fi avut o bancnotă de 20 de dolari falsă.

Spiritele sunt inflamate și există mai multe teorii ale conspirației vis-a-vis de aceste proteste, iar mulți sunt siguri că mizele sunt de ordin politic, în condițiile în care la toamnă sunt programate alegeri în Statele Unite ale Americii.

Violența protestatarilor americani a fost dusă la extrem, forțe polițienești fără precedent fiind înregimentate pentru calmarea spiritelor deja încinse.

Observând ce se întâmplă în stradă, foarte mulți americani nu mai au încredere în poliție și au decis să-și poarte singuri de grijă. Așa că s-au înghesuit la magazinele de arme.

Americani se înarmează astfel încât să fie siguri că se pot proteja în cazul în care unii rebeli vor să le invadeze apartamentul. Această frică este alimentată și de unele grupuri radicale de protestatari care au amenințat că după ce au spart magazinele, urmează să invadeze și locuințele oamenilor

„Un vecin și-a cumpărat AK 47 (n.r. mitralieră Kalașnikov). Foarte mulți sunt înarmați în caz că cineva vrea să intre. Au făcut amenințări pe Instagram, pe Twitter că urmează să vină în case. Dar nu vine nimeni, că nu sunt inconștienți. Stai liniștit. Ei intră unde știu că nimeni nu opune rezistență”, a spus un cetățean american

Între timp, străzile New York-ului arată ca după război. Foarte multe magazine de lux au fost prădate de hoți, iar pe străzi au rămas maldăre de gunoaie după manifestațiile care au loc de peste două săptămâni deja, anunță Național.