Într-un set de îndrumări dat publicității pe 1 noiembrie pe site-ul său oficial, legat de alegeri, CDC afirmă:

„Alegătorii au dreptul să voteze, indiferent dacă sunt bolnavi sau în carantină”.

Și îndrumările continuă:

„Alegătorii care sunt bolnavi sau se află în carantină trebuie să ia măsuri pentru a-i proteja pe agenții electorali și pe ceilalți alegători. Aceasta înseamnă purtarea măștii, păstrarea unei distanțe de minimum 1,80 metri de ceilalți, spălarea pe mâini sau utilizarea unui dezinfectant pentru mâini înainte și după vot.”

Mai departe:

„Trebuie să îi informați pe agenții electorali că sunteți bolnav sau în carantină atunci când ajungeți la locul de vot. Consultați autoritățile locale pentru sfaturi suplimentare.”

Această actualizare făcută de CDC contrastează puternic cu declarațiile precedente privind izolarea și carantina.

Pe o altă pagină a site-ului, CDC declară că persoanele care au COVID-19 pot intra în contact cu celelalte persoane „la cel puțin 10 zile după ce simptomele au apărut prima dată și cel puțin 24 de ore fără febră, neutilizând medicație antifebrilă”.

Indicația mai arată și că restul simptomelor trebuie să se îmbunătățească.

În ceea ce privește persoanele carantinate, pe 28 octombrie CDC afirma: „trebuie să stați acasă cel puțin 14 zile după ultimul contact cu o persoană care a avut COVID-19”.

Abby Johnson, fost director la celebra clinică de avorturi Planned Parenthood, dar devenit între timp un militant pro-viață și director al unei organizații caritabile, a postat pe Twitter ca reacție la radicala schimbare a standardelor CDC:

„Stați puțin. CDC tocmai a spus că dacă aveți coronavirus și sunteți în carantină, ar trebuit totuși să mergeți să votați. O dovadă suplimentară că totul a fost o chestiune electorală.”

Un utilizator i-a replicat lui Johnson:

„Sigură că este! Stânga ar face orice, ar spune orice pentru a-și atinge scopurile, și asta o demonstrează acest lucru.”

Un alt urmăritor a redistribuit mesajul lui Johnson, adăugând:

„Îmi este cu adevărat dificil să înțeleg isteria din acest an – DOAR dacă nu a fost totul o isterie motivată politic. Atunci, totul capătă sens.”

O utilizatoare, care își spune „Bama Girl”, a adăugat: „Pentru că au nevoie de voturi pentru Biden”, ca o explicație a schimbării poziției CDC.

Fără nici o urmă de ironie, Washington Post – care era panicat de cât de periculos este coronavirusul – a scris și el despre noile îndrumări ale CDC, la care un utilizator a replicat:

„Ah… Închideți-vă prăvăliile dar dacă votați virusul nu se răspândește!!! #superparkettabloid.”

În iulie, un cuplu din Kentucky testat pozitiv a fost obligat să stea cu dispozitive de monitorizare la glezne pentru ca autoritățile să fie sigure că nu ies din casă, amintește LiveSiteNews.

De luni de zile, Democrații au adoptat o retorică dramatică despre importanța absolută de „a sta în casă”, de „a fi în siguranță” și a sprijinit cu entuziasm măsurile draconice de carantinare și izolare, în special pentru persoanele testate pozitiv.