Evenimentul Zilei > International > Covid-19. Putin ordonă ca toată Rusia să fie trecută prin seringă
Covid-19. Putin ordonă ca toată Rusia să fie trecută prin seringă

Covid-19. Putin ordonă ca toată Rusia să fie trecută prin seringă

Şeful statului rus a anunţat că în termen de câteva zile Rusia va fi produs două milioane de doze de vaccin împotriva epidemiei de coronavirus.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, le-a ordonat, miercuri,  autorităţilor ruse să înceapă săptămâna viitoare vaccinarea voluntară în masă împotriva Covid-19.

Declarația lui Putin vine în contextul în care Rusia a înregistrat 589 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, transmit Reuters şi EFE.

Şeful statului rus a anunţat că în termen de câteva zile Rusia va fi produs 2 milioane de doze de vaccin împotriva epidemiei de coronavirus.

Săptămâna trecută, Federația Rusă a declarat că vaccinul său, Sputnik V, are o eficienţă de 92% în a proteja oamenii de Covid-19, conform rezultatelor preliminare, scrie Agerpres.

Vicepremierul Rusiei, Tatiana Golikova a precizat că vaccinarea pe scară largă în Rusia ar putea începe în decembrie.

Creşterea numărului de cazuri de Covid-19 a încetinit după 27 noiembrie, miercuri fiind raportate 25.345 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore.

„Prioritatea absolută sunt ruşii”

De la începutul celui de-al doilea val al epidemiei, autoritățile din Rusia nu a reintrodus carantina la nivel naţional, preferând să impună restricţii punctuale în diverse regiuni.

Cu 2.347.401 de cazuri de COVID-19, Rusia se plasează pe poziţia a patra în lume, după SUA, India şi Brazilia. De la începutul pandemiei, în Rusia au fost consemnate 41.053 decese legate de Covid-19.

„Prioritatea absolută sunt ruşii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Pe de altă parte, autorităţile din Sankt Petersburg au dispus închiderea barurilor şi a restaurantelor în perioada 30 decembrie – 3 ianuarie, pentru a limita răspândirea Covid-19. Metropola rusă a raportat miercuri 3.684 de noi cazuri.

Muzeele, teatrele şi sălile de concerte vor fi închise publicului între 30 decembrie şi 10 ianuarie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE